Canan Karatay'dan Lahmacun Savunması Açıklaması 'Geleneksel Yemeğimiz'

Kocaeli Gebze Belediyesi Şubat ayı kültür programları kapsamında Prof. Dr. Canan Karatay Gebzelilerle buluştu.

Canan Karatay'dan Lahmacun Savunması Açıklaması 'Geleneksel Yemeğimiz'
Gebze Belediyesi Şubat ayı kültür sanat programları kapsamında kalp ve iç hastalıkları doktoru Prof. Dr. Canan Karatay, Gebze Kültür Merkez’inde Gebzelilerle buluştu. Gebze Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İlginin yoğun olması nedeniyle birçok vatandaş Karatay’ı ayakta izlemek durumunda kalırken, vatandaşlar için salon dışında da dev ekran kuruldu. Programı takip eden vatandaşlara Gebze Belediyesi tarafından Karatay’ın yazmış olduğu “Karatay Diyeti’yle yaşam boyu sağlık” isimli kitap hediye edildi.

Gebzelilere sağlıklı beslenmenin sırlarını paylaşan Kalp ve İç hastalıkları doktoru Prof. Dr. Canan Karatay, “Gebze Belediyesi, Kültür Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum bu fırsatı bana verdikleri için. Ben eskiden beri Gebze’ye bilhassa Dilovası’na gidip gelen birisiyim. Dilovası’na pikniğe getirirlerdi bizi, dağ başı diye gelirdik. Onu ben hatırlıyorum yeşillikler içinde. Ama şimdi tabi ki halkımızın sağlığı için konuşmaya geldim. İnşallah hepimiz sağlıklı oluruz diye uğraşıyorum. Havamızı da kirlettiler, sularımızı da kirlettiler. Yemyeşil ağaçları kesip maalesef beton ağaç kesildi. Ne yazık ki Gebze’de çok geniş bir kitlede bilhassa çocuklarda çok hastalık olduğunu sağlıkçı olarak biliyoruz” dedi.

“LAHMACUN EN SAĞLIKLI YEMEKTİR”

Sosyal medyada çıkan lahmacunlu fotoğrafı ile birçok kişi tarafından eleştirilen Karatay, “Herkes herkesi eleştirebilir. Eleştirenlere akıllarını peynir ekmekle yemişler diyeceğim. Ben bütün kitaplarımda senelerden beri lahmacun en sağlıklı bir yiyecektir diye söyleyen bir insanım. Her programımda, yemek programlarında önümüzde lahmacunlar olur. Lahmacunu bir kez daha söylüyorum. En sağlıklı bir yemektir. Çünkü lahmacunun hamuru çok incedir, mayasızdır. Üzerinde et yani protein vardır. Üzerinde soğan, maydanoz yani sebze vardır. Yanında da yoğurt ve ayran vardır. Bizim geleneksel yemeğimizdir. Ben hiçbir zaman lahmacun yemeyin demedim. Kendim de her zaman yedim. Ama maalesef hamburger reklamlarını saatlerce yapan kişiler lahmacun yedi diye bunu kötülemek için konuşuyorlar. Herkes istediğini söylemekte tabiki serbest. Lahmacun Türkiye’nindir ve bizim fast foodumuzdur” şeklinde konuştu.

“DİLOVASI’NDA YAŞAYANLARDA KANSER ÇOK FAZLA”

Daha önce Gebze’ye sık sık geldiğini dile getiren Karatay, “Gebze ve Dilovası bizim çocukluğumuzda dağ başı ve piknik yeriydi. Şimdi maalesef bu endüstriyel atıklardan Dilderesi ve Dilovası mafolmuş durumda, neden, hava kirliliği çok kötü. Sizde biliyorsunuz Dilovası’nda yaşayanlarda kanser çok fazla” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA