Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların tamamlanmasıyla terör örgütü mensuplarının ilçede neden olduğu tahribat ortaya çıktı.

Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı
Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı
Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 14 Aralık'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu' dün sona erdi.

AA ekibi, TSK ve emniyet unsunlarınca 59 günün sonunda başarıyla tamamlanan operasyonun ardından teröristlerin ilçeye verdiği zararı görüntüledi.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından teröristlerin karargah gibi kullandıkları okul ve camilerle mevzilendikleri evlere verdikleri zarar gün yüzüne çıktı.

Vatandaşların terk ettiği birçok evi kendilerine mevzi yapan teröristler, özellikle okulları ve camileri karargah olarak kullandı. Buralara yerleşen terör örgütü üyeleri binalarda açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş etti. TSK ve emniyet unsunlarının bölgeyi kontrol altına alması üzerine teröristler bulundukları binaları ateşe vererek kaçtı.

- 'Akıllı tahtalar'ın bulunduğu okulda hasar

Nur Mahallesi'ndeki Cizre Atatürk Anadolu Lisesi ile okula ait yatakhane, teröristlerin en fazla zarar verdiği yapılar arasında yer alıyor.

Operasyonlar başlamadan önce okulu işgal ederek karargah olarak kullanan teröristler, buradan güvenlik güçlerine saldırıda bulundu. Çevresine açtıkları çukurları el yapımı patlayıcılarla tuzaklayan, barikatlar kuran teröristler, güvenlik güçleriyle uzun süreli çatışmaların ardından okulu terk etti. Teröristlerin kaçarken ateşe vermesi sonucu akıllı tahtaların bulunduğu lisede büyük hasar oluştu.

İlçede bulunan 60 civarındaki okulun yarıya yakınına teröristlerce zarar verildiği öğrenildi.

Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı

- Teröristler camileri karargah yaptı

Operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri, çok sayıda el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Sokaklarda teröristlerin özellikle tüplerle hazırladıkları bombaların parçaları ve evlerin duvarlarında terör örgütü lehine yazılar görülüyor.

Binalardaki tahribat çatışmaların şiddetini gözler önüne sererken, teröristlerin karargah olarak kullandığı camilerde de büyük hasar oluştu.

Bunlar arasında Nur Mahallesi Kuştepe Sokak'taki cami de bulunuyor.

Kur'an kursunun da yer aldığı caminin camlarının kırılmış olması ve teröristlerce güvenlik güçlerine ateş etmek için duvarlara açılan delikler dikkati çekiyor.

Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı

- Mehmetçik'ten çocuklara çikolata ikramı

Teröristlerin mevzi olarak kullandığı ilçedeki evlerde de hasar oluştu. Evlerin bahçelerine açtıkları deliklerden mevziler arası geçiş sağlayan terör örgütü mensupları, sokaklara çok sayıda barikat kurdu, el yapımı patlayıcı tuzakladı. Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken, kurdukları barikatlar da kaldırıldı.

Operasyonun tamamlanmasının ardından ilçede arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, vatandaşlarla yakından ilgileniyor. Mehmetçik, Nur Mahallesi'nde evlerinin önünde oynayan çocuklara çikolata ikram etti.

Güvenlik güçleri, sohbet ettikleri çocuklara yakın ilgi gösterdi.

Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı 
Kaynak: AA