Tekirdağ'da '11 İlçeye 11 Okul Projesi'

Proje kapsamında, Muratlı ilçesine yapılacak okulun temeli atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen '11 ilçeye 11 okul projesi' kapsamında, Muratlı ilçesine yapılacak okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, temeli atılan okulda öğrencilerin, Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleri doğrultusunda çağdaş, demokratik, laik eğitim alacaklarını, bununla gurur duyduklarını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Albayrak, 'Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaptık ve 2016 programını hazırladık. Program aynen devam ediyor. Tekirdağ'ın genel hizmetleri çerçevesinde dini alanlarda da hizmetlerimiz var. Camilerimize ve Kuran Kurslarına da yardım etmeye çalışıyoruz. Tekirdağ genelinde Muratlı ve Şarköy ilçelerimizde cemevi yok. Onların da bütün altyapısını hazırlıyoruz, inşallah onların da 2016 yılında temelini atacağız' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 başından beri bütün sistemleri ile çalışmaya başladığını ifade eden Albayrak şöyle konuştu:

'Şimdi kısa bir zamanda Çerkezköy Kızılpınar’daki okulun temelini atacağız. Gelecek hafta içinde de kırsal ve şehirli kesime hizmet verecek asfalt şantiyemizin açılışını yapacağız. Bu yıl günde 2 bin ton asfalt üreteceğiz. Biz sadece ve sadece hizmet için geldik. Bundan sonra da verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. 11 ilçemizin dokuzunda altyapı çalışması başlattık. Altyapı yapmak belediye başkanları için zor ve risklidir. O riski üzerimize aldık. Bu altyapı çalışmalarımız 1 Temmuz 2017 tarihinde bütün ilçelerimizde bitmiş olacak.'

Konuşmaların ardından, butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA