Suriyeli Kardeşlere Mezar Olan Yangın Dehşeti Kamerada

Zeytinburnu’nda 2 Suriyeli çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangının cep telefonu ile çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, yaşanan facianın boyutunu gözler önüne serdi.

Suriyeli Kardeşlere Mezar Olan Yangın Dehşeti Kamerada
Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul’a gelen ailenin evinde gece çıkan yangında 2 kardeş yanarak yaşamını yitirmiş baba Muhammet ve 12 yaşındaki kızı ise ağır yaralanmıştı. Zeytinburnu’nda 4 katlı bir apartmanın giriş katında çıkan yangın saat 04.00’de meydana geldi. Yangına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen alevler tüm daireyi sardı. Bu sırada ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de alevlere müdahale etti. Olayın ardından yapılan incelemelerde evden çıkmayı başaramayan 2 çocuğun yanarak yaşamını yitirdiği tespit edildi.

ÇEVREDEKİ VATANDAŞLAR DEHŞET ANINI GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan, yaşanan yangın dehşeti çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde alev alev yanan bina ve çevredekilerin yaptığı müdahaleler görülüyor. Çevredekilerin evde mahsur kalanları kurtarmak için yaptıkları girişimler sonuçsuz kalırken kayıt esnasında yapılan konuşmalar dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.
Kaynak: İHA