Kendine Uygun Kıyafet Bulamayınca 34 Kilo Verdi

Elazığ’da 111 kilo olması nedeniyle kendine uygun kıyafet bulamayan ve bakışlardan rahatsız olan Handan Ebru Güler, azmederek 10 ayda 34 kilo verdi. Güler, daha önceleri aç kalacağını düşündüğü için diyetisyene gitmediğini belirterek, “Aç kalmadan kilo veriliyormuş” dedi.

Kendine Uygun Kıyafet Bulamayınca 34 Kilo Verdi
Elazığ’da, fazla kiloları nedeniyle elbise bulmakta ve yaşamını sürdürmekte güçlük çeken Handan Ebru Güler (37), çevresindekilerin bakışlarından da rahatsız olmaya başlayınca kilo vermeye karar verdi. Birçok yöntem deneyen Güler, başarılı olamayınca, çareyi bir diyetisyene danışmakta buldu. Medical Park Elazığ Hastanesi Diyet Uzmanı Penbe Berna Karaca’dan destek alan Güler, 10 ayda 34 kilo vererek 111 kilogramdan 77 kilograma düştü.

“ALAYCI BAKIŞLARDAN KURTULDUM”

Kendi başına başarılı olmayınca diyetisyene başvurduğunu anlatan Güler, “O da bana diyet listesi verdi. Onları uyguladık. 10 ay süre içerisinde 34 kilo verdim. İnsanların bakışları bana karşı çok kötüydü ve alaycı bir şekilde bakıyorlardı. Kendi rahatsızlıklarım vardı. Kıyafet bulmakta çok zorlanıyordum. Şuan onlar bayağı bir değişti. Daha önceden aç kalacağımı düşündüğüm için diyetisyene gitmekte çekiniyordum. Aç kalmadan diyet yapılıyor. Sürekli ara öğünler, sabah kahvaltısı, öğlen yemeği gibi sürekli yenildiği için aç kalmadan da kilo veriliyormuş. Onu öğrendim” dedi.

“AMACIMIZ SADECE KİLO VERDİRMEK DEĞİL”

Handan Ebru Güler’in kendisine geldiğinde 111 kilo olduğunu vurgulayan Diyetisyen Dr. Penbe Berna Karaca ise “Ebru hanım 2014’ün 9. ayında obezite tanısıyla endokrin polikliniğinin yönlendirmesiyle geldi. Bize geldiği zaman 111 kiloydu. Hedefimize 2015’in 7. ayında biz 77 kiloya ulaştık. Yaklaşık 10 ayda 34 kilo verdik. Son 6 aydır da 73-74 kilolarda ve bu 6 ayda tek başına kilosunu korumayı başardı. Biz bu 10 aylık süreçte hem kilo vermesine yardımcı olduk hem de bir nevi beslenme eğitimi gördü. Zaten bizim amacımız sadece kilo verdirmek değil aynı zamanda beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirebilmek. Polikliniğine gelmeyi bıraktıktan sonra kilosunu koruyabilsin. Hedefimize de ulaştı” diye konuştu.

Kaynak: İHA