Öğrencilerden Suriyeli Arkadaşları İçin Yardım Seferberliği

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir okulun öğrencileri, aralarında topladıkları yardımlarla, ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli sınıf arkadaşlarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir okulun öğrencileri, ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli sınıf arkadaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması için yardım seferberliği başlattı. Suriye'den gelerek ailesiyle Sarıkaya'ya yerleşen Hüda Serhan (11), Namık Kemal Ortaokulu'ndaki eğitimini, sınıf arkadaşlarının aralarında topladığı yardımlarla sürdürüyor.

Öğrencilerden Sacide Nur Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarına yeni katılan Hüda Serhan ve ailesinin ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

Serhan ailesinin Türkiye'ye misafir olarak geldiğini anlatan Mutlu, onları iyi bir şekilde ağırlamaları gerektiğini söyledi.

Mutlu, 'Sınıf arkadaşlarımızla Hüda'nın ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Betül arkadaşımız çanta aldı, Deniz arkadaşımız defter getirdi. Diğer arkadaşlarımız da geri kalan eksiklerini alacak. Silgi, kalem, kalemlik, defter gibi çeşitli kırtasiye malzemelerini alacağız' dedi.

Hüda Serhan ile çok iyi anlaştıklarını dile getiren Mutlu, 'Ona okul malzemelerinin tamamını alacağız. Bunu kendimiz düşündük, öğretmenlerimizin, okul idaremizin bilgisi yoktu. Herkes bizim yaptığımız gibi yapardı bence' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden İbrahim Furkan Eraslan, Suriye'den gelen arkadaşları için öğretmenleri ve okul idaresinden habersiz kampanya başlattıklarını kaydederek, 'Aramızda yardım topluyoruz. İhtiyaçlarını elimizden geldiği kadarıyla gidermeye çalışıyoruz. Türkçe okuma ve yazmayı öğrenmesinde de yardımcı olacağız' diye konuştu.

Muhammed Osman Uçaral ise arkadaşlarının kırtasiye malzemelerini almak için sınıflarına koydukları kumbarada para topladıklarını söyledi.

Suriyeli Serhan da okula kısa süre önce başladığını belirterek, 'Arkadaşlarım çok iyi, ben de onları çok seviyorum. Arkadaşlarımın yaptığı yardımdan memnunum, bana çok yardım ettiler. Okula alışma sürecinde yanımda oluyorlar' dedi.
Kaynak: AA