Muş'ta, 'Türkçe Ve İngilizce Proje Yazma Eğitimi'

Muş'ta, 'Türkçe ve İngilizce Proje Yazma Eğitimi' sona erdi.

Valilik, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında eğitime katılanlara sertifika verildi.

Valilikte düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, fikri ve projesi olanın finansman bulabildiği yeni bir dönemin yaşadığını söyledi.

Proje yazma konusuna çok önem verdiklerini ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

'Kurum ve kuruluşlarımızın bu anlamda proje yazma kapasitelerini geliştirmeleri arttırmaları gerekiyor. O yüzden de bu tür kursların devam etmesi lazım. İçişleri Bakanlığı, bu kursları bütün mülki idare amirlerine birkaç kez tekrar etti. Dolayısıyla bütün vali ve kaymakamlarımız proje yazma ve demetleme konusunda oldukça iyi durumda. Herkesin proje yazma konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor. İlimiz her geçen gün gelişiyor. Muş'ta hizmetler daha iyi verilmeye başlandı. Hedefimizi insanları mutlu etmek üzerine kuruyoruz.'

Belediye Başkanı Feyat Asya ise verilen eğitimde hazırladıkları projelerinin birinci olduğunu belirterek, projeler sayesinde başarılı işler yapılabileceklerini dile getirdi.

Asya, '2002 yılından sonra AK Parti hükümetinin başa gelmesiyle eski usul para dağıtma son buldu. Projelerle yatırım ve destekler yapılıyor. Göreve başladığımda ilk önce Proje Etüt Müdürlüğü kurdum. Çünkü proje belediyeciliğiyle ilimizin köklü sorunlarını çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz' dedi.

Ardından eğitime katılanlara sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: AA