Murathan Öztürk'e Verilen Ceza Kaya Ailesini Sevindirdi

Kadıköy’de kaldırımda çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan ve 87 gün boyunca adaletten kaçan sürücü Murathan Öztürk’e verilen 7 yıl hapis cezası Kaya ailesini memnun etti. Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, “Türkiye’de emsal bir karar çıktığı için mutluyuz” dedi.

11 Temmuz 2015 tarihinde Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 34 yaşındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olan ve 87 gün boyunca adaletten kaçan sürücü Murathan Öztürk, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk’ün “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 7 yıl hapis cezası alması Kaya ailesini sevindirdi.

Hayatını kaybeden Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, verilen kararın emsal nitelikte olduğunu söyledi.



“MURATHAN ÖZTÜRK’E HAKKIMIZI HELAL ETTİK”

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Cengiz Kaya, “Türkiye’de emsal bir karar çıktığı için mutluyuz. Güçlünün adaleti değil, adaletin gücü gerçekleştiği için mutluyuz. Bugüne kadar adalet mücadelemizde yanımızda olanlara, başta basın mensupları olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bizim o çocuğa karşı bir kinimiz, öfkemiz, nefretimiz yok. Ona hakkımızı da helal ettiğimizi söylüyoruz. Bizim kinimiz, kızgınlığımız onu yanlış yönlendirenlereydi. İnşallah Türkiye’ye bir ders olur. Murathan Öztürk’ün Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

“KARAR, MİLLETE ÖRNEK OLSUN”

Baba Mehmet Selim Kaya ise “Adaletin tecelli ettiğini umuyorum. İnşallah tarihe, millete örnek olsun” diyerek verilen cezanın emsal nitelikte olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA