Malatyalılardan Güvenlik Güçlerine Mektup

İnsani Yardım ve Terörü Telin Malatya Platformunca başlatılan 'Terörü Kınıyorum, Askerime, Polisime Yazıyorum' kampanyası kapsamında, Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlarda görev alan polis ve askerlere mektup gönderilmesi için stant kuruldu.

İnsani Yardım ve Terörü Telin Malatya Platformunca başlatılan 'Terörü Kınıyorum, Askerime, Polisime Yazıyorum' kampanyası kapsamında vatandaşların operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine mektup göndermesi için stant kuruldu.

Kentte faaliyet gösteren Himaye'ye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER), Önce Vatan, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) ile Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneğince (OBA-DER) kurulan İnsani Yardım ve Terörü Telin Malatya Platformu, 'Terörü Kınıyorum, Askerime Polisime Yazıyorum' kampanyası başlattı.

Malatya Valiliği önünde bir araya gelen platform üyeleri, vatandaşların Doğu ve Günedoğu Anadolu'ndaki operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine mektup yazmaları için stant kurdu.

Platform adına açıklama yapan HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ece Budan, vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Polis ve askere bu dönemde verilebilecek en büyük desteğin dua etmek olduğunu vurgulayan Budan, 'İçeride ve dışarıda ihanet şebekeleriyle vatan, şeref, namus mücadelesi veren tüm kahramanlarımızın bu dönemi tarihe not düşsün diye başlattığımız askerimize, polisimize mektup kampanyamızla onlarla olduğumuzu, onları unutmadığımızı ve minnettarlığımızı hatırlatmak istedik' diye konuştu.

Budan, Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu dile getirerek 'Türk milletinin olmazsa olmazı, ezan dinmez, bayrak inmez ve vatan bölünmez. Bunu herkes böyle bile' dedi.

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri ve vatandaşlar, güvenlik güçlerine yazdıkları mektupları kutulara bıraktı.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
Kaynak: AA