Kadın Liderler Akademisi Projesi

ELVİNDER, 'Kadın Lider Akademisi' Projesini tanıttı Proje Koordinatörü Hakan Leblebicioğlu: 'Kadınların karar alma süreçlerine etkin katılımını sağlamak istiyoruz.

SAMSUN - Samsun'da sosyal amaçlı projeler üreten Elveren İnsan Derneği (ELVİNDER), İçişleri Bakanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin destegiyle 'Kadın lider Akademisi' Projesini başlattı.

Dezavantajlı grupları güçlendirmek ve farkındalık yaratmak üzerine çalışan ELVİNDER, kentteki bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen programla 'Kadın lider Akademisi' projesini tanıttı.

Projenin koordinatörü Hakan Leblebicioğlu, projenin Eylül 2015'te kabul edildiğini bildirerek, kadın sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları kapasitesini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Kadınların karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak istediklerini anlatan Leblebicioğlu, şöyle konuştu:

'Sivil toplum kuruluşlarıyla yerel idareler arasında işbirliğini artırmak ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmak istiyoruz. Kadınların ciddi sorunları var. Cinsiyet tabanlı, şiddet içerikli bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Aslında sadece kadınlara değil, toplumun değişik katmanlarında ciddi bir şiddet sorunuyla karşı karşıyayız. Kız çocuklarının ciddi sorunları var. Proje kapsamında bu sorunlara da dikkat çekmek istiyoruz. Kadın Liderler Akademisi Platformu oluşturduk, eğitim programımız var ve bunun yanı sıra çalıştaylar, seminerler düzenleyeceğiz.'

Programa katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise akademinin ilk dersini 'İletişim ve Medya' konusunda verdi.

ABD'nin sivil toplum örgütleri üzerine uzun çalışmalar yaptığını dile getiren Şahin, 'Ülkemizde, Samsun’da ben bu kalabalıkları gördüğümde sivil toplum örgütlerinin ne kadar önemli olduğunu anladım. Bu çalışmaların hanımefendilere, kadınlara, Samsun’a ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum' dedi.

Vali Şahin, asıl işinin medya olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

'Medyada 20 yıldır yayın yapan Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show var. Bir kadın telefon ile bağlandı. Kendi propagandasını yaptı ve ilk defa program geçen hafta banttan yayınlandı. Aslında bu, kadınların bu işte ne kadar etkili olduğunun işaretidir. Telefonla bağlanan şahıs erkek olsaydı Beyaz, onu susturabilirdi. Kadın olunca bir, dinlemek zorunda kaldı, iki farkına varamadı, üç belki art niyetlilerdi ama bilmiyoruz. Açıklamaları en azından öyle olmadığını gösteriyor fakat kadınlar bir gücü ortaya koydu. Bir kadın bağlandı ve 20 yıllık bir imparatorluğu çökertti. Biz hanımefendilerin gücünü pozitif anlamda kullanabilirsek bunun ciddi bir şekilde toplumun gelişmesine, kalkınmasına, modernleşmesine, çağdaşlaşmasına katkısı olur.'
Kaynak: AA