Dudu Nine Organlarıyla 3 Kişiye Umut Olacak

Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadının organları 3 kişiye umut olacak.

Dudu Nine Organlarıyla 3 Kişiye Umut Olacak
81 yaşındaki Ayşe Dudu Durmaz, 5 gün önce evinde beyin kanaması geçirdi. Durmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İki gün boyunca burada tedavi gören Durmaz, daha sonra Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Durmaz’ın 11 Şubat Perşembe günü beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Durmaz’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Bursa’dan gelen ekipler, Durmaz’ın iki böbreği ve karaciğerini aldı. Durmaz’ın karaciğeri Bursa Uludağ Üniversitesi’nde, iki böbreği de Bursa Acıbadem Hastanesi’nde organ bekleyen uygun hastalara nakledilecek.

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde 15 gün önce geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 58 yaşındaki Sevlet Kaya’nın operasyonla alınacak olan iki böbreği ve karaciğeri de ameliyat öncesi kalbi durduğu için alınamadı.

Çanakkale’nin organ bağışı konusunda Türkiye’de örnek şehirlerden biri olduğunu belirten Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Ayşe Dudu Durmaz’ın ailesini acılı bir zamanda böyle bir kararı aldıkları için tebrik etti. Ülkü, "Ayşe Dudu Durmaz beyin kanaması geçirdi. Üç hastanın Dudu Hanım sayesinde sağlığına kavuşacağına ümit ediyoruz” dedi.

Kalbi durduğu için organları alınamayan Selvet Kaya’nın amcası İsmail Kaya ise, yeğenlerini aldıkları karardan dolayı tebrik ederek, "Yeğenlerim bu acı durumda organ bağışına karar verdi. Toprak olacağına başka bir insanın bu organlardan faydalanmasını istediler. Ama organ nakli gerçekleşmedi. Yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Kaynak: İHA