Devletin zirvesi Gül'ü yalnız bırakmadı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden kayınpederi Ahmet Özyurt (76) son yolculuğuna uğurlanıyor. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra iş ve siyaset camiasından çok sayıda isim katıldı.

Devletin zirvesi Gül'ü yalnız bırakmadı
Devletin zirvesi Gül'ü yalnız bırakmadı
Tedavi gördüğü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ahmet Özyurt (76) için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Miletvekili Taner Yıldız, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, iş adamı Ali Koç ve çok sayıda isim katıldı.

Devletin zirvesi Gül'ü yalnız bırakmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yoğun güvenlik önlemleri altında camiye geldi. Özyurt'un yakınları tabutun başında gözyaşı döktü.

Ahmet Özyurt'un cenazesi cuma namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kadıköy'de bulunan Sahrayıcedit Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: İHA