Cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı.

Cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı
Cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı
Tedavi gördüğü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden kayınpederi Ahmet Özyurt (76) için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, AK parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Miletvekili Taner Yıldız , Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, iş adamı Ali Koç ve çok sayıda isim katıldı.

Cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yoğun güvenlik önlemleri altında camiye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül ve Başbakan Davutoğlu yan yana saf tuttu. Abdullah Gül'ün bitkin olduğu göründü. Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Özyurt'un tabutuna Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu omuz verdi. Erdoğan, Davutoğlu ve Gül'ün cenaze aracı başında bir süre konuştukları göründü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Ahmet Özyurt'un naaşı, Sahrayıcedit Mezarlığı'na götürüldü ve toprağa verildi.

Kaynak: İHA