Bu dükkanda berber kadın, müşteriler erkek

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir süre önce açılan ve 37 yaşındaki berber Rahşan Bayram'ın erkeklerin saç sakal tıraşı yaptığı iş yeri ilgi görüyor.

Bu dükkanda berber kadın, müşteriler erkek
Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Antalya'da erkekler ve kadınlar için ayrı bölümleri olan bir kuaför dükkanında çalıştığını söyledi.

Sadece erkekler için bir iş yeri açmayı yaklaşık 3 yıldır düşündüğünü belirten Bayram, bu projesini Mustafakemalpaşa'da hayata geçirdiğini ifade etti.

Kadınların erkeklere göre daha güzel saç tıraşı yaptığının toplumda benimsendiğini vurgulayan Bayram, 'Bir erkeğin saçına bayan eli değmesi bir başka oluyor bence. Bayan olduğum için gelen müşteriler biraz çekiniyor ama zamanla alışacaklar. Çevre bölgelerde ilk bayan olarak ilk erkek berberi olduğum için onlarda da müşterilerimde olduğu gibi biraz şaşkınlık var' diye konuştu.

Saç tıraşı için Bayram'ın dükkanına gelen eski Mustafakemalpaşa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Aytekin Öter (60) de bir kadının erkek berberliği yapmasını olumlu karşıladığını anlattı.

İlçe halkının kadın erkek berberini başta yadırgayabileceğini ancak zamanla alışacaklarını dile getiren Öter, şunları kaydetti:

'1973 yılında İstanbul'dan gelip buraya erkek berberi açtıktan sonra saç yıkayıp fön çektiğim zaman, caddeden geçen bazı ihtiyarlar camdan bakıp, 'Evde onun hanımı yok mu?' ya da 'Evde başını yıkamayıp berberde mi yıkatıyor artık?' diye tepki gösteriyorlardı. Aradan yıllar geçti, bırakın fön çekip saç yıkamayı, bir bayan geldi ilçemize ve güzel bir erkek berber salonu açtı. Bence bunu ilerleyen zamanlarda herkes benimseyecek. Ben de müşterilerinden biriyim. Sırada bekleyen bir sürü arkadaş var. Burası küçük bir ilçe olduğu için bazı hanımların 'Ben kocamı göndermem' dediklerini duyuyorum. Ben de onlara, 'O zaman beraber gidersiniz' diyorum.'
Kaynak: AA