Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan Hindistan'da

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, resmi temaslarda bulunmak üzere bu ülkeye gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Emirliği Veliaht Prensi Muhammed Zayid Al Nahyan'ı kabul etti.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, Veliaht Prens ve aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Al Nahyan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir dizi resmi temasta bulundu. Al Nahyan ziyareti çerçevesinde Başbakan Narendra Modi ile de bir araya geldi.

Görüşmelerde, BAE ile Hindistan ilişkileri, kapsamlı stratejik ortaklık inşa edilmesi başta olmak üzere bölgesel ve küresel konuların masaya yatırıldığı, iki ülke arasında enerji, kültür ve yatırım alanlarında anlaşmalar imzalandığı belirtildi.

Hindistan'da BAE şirketlerine altyapıda kolaylık sağlanmasının da ele alındığı görüşmelerde, BAE Uzay Ajansı ve Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu arasında iş birliği konusunda mutabakat sağlandığı kaydedildi.

BAE'nin Hindistan'daki yatırım hacminin 10 milyar dolara ulaştığı, iki ülke arasındaki ticaret hacminin de 59 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA