Terör Mağduru Kadın Ve Çocuklara Destek

Diyarbakır Valiliğince yürütülen proje kapsamında, Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kaymakamlıkça bir otele yerleştirilen kadınlara, sağlık konusunda bilgi verildi, sağlık taramasından geçirilen çocuklara oyuncak hediye edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kaymakamlıkça bir otele yerleştirilen ailelere sağlık hizmeti sunuluyor.

Diyarbakır Valiliğince yürütülen 'Kadın Sağlığı ve Eğitimi Projesi' kapsamında, ilçedeki evlerinden teröristlerin saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ayrılan ailelere misafir edildikleri otellerde sağlanan destekler sürüyor. Kadınlara sağlık konusunda bilgi verilirken, sağlık taramasından geçirilen çocuklara da oyuncak dağıtıldı.

Proje Koordinatörü Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, proje kapsamında kadınların sağlık konusunda bilgilendirileceğini, kadınlara meme kanseri, sigaranın zararları, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim ağzı kanseri, obezite ve kadına şiddetle ilgili bilgilendirme yapılacağını söyledi.

- 'Hedefimiz 505 bin kadına ulaşmak'

İsteyen kadınların sağlık kontrolünden geçirileceğini dile getiren Aksoy, 'Onları bir nebze olsun rahatlatmak, onların yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Proje kapsamında hedefimiz 505 bin kadına ulaşmak. Şimdiye kadar 18 bin kadına ulaştık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz' diye konuştu.

Aksoy, kadınların terör nedeniyle ailelerinden, evlerinden ayrı kaldığına işaret ederek, şöyle dedi:

'Hep birlikte zor bir süreç yaşıyoruz. Diliyorum her şey normale dönecek ve hepimiz istediğimiz yaşantılara kavuşacağız. Bugün sizlerle olmak ve projemizi sizinle paylaşmak istedik. Sağlığınız konusunda sizleri bilinçlendirmek için buradayız.'

Aksoy, daha sonra proje ile ilgili kadınları bilgilendirdi. Sağlık taramasından geçirilen çocuklara oyuncak hediye edildi.

Oyuncaklarıyla oynayan çocuklar mutluluklarını dile getirdi.

Kaynak: AA