Sivas'ta Kadınlara Özel 'Pembe Taksi'

Sivas’ta kadın sürücünün kullandığı kadınlara özel ‘Pembe Taksi’ uygulaması başlatıldı.

Sivas'ta Kadınlara Özel 'Pembe Taksi'
Sivas’ta bugün trafiğe çıkan kadın şoförün kullandığı ’pembe taksi, yalnızca kadın müşterileri ve aileleri taşıyacak. 9 yıldır taksicilik yapan 27 yaşındaki Gökhan Şimşek tarafından uygulamaya konulan ve bugün ilk kez trafiğe çıkan ’pembe taksi’, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Kadın şoförün kullandığı pembe taksi 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Sivas Belediyesi önünde basın toplantısı yaparak pembe taksi uygulaması hakkında bilgi veren Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Koordinatörü Erdoğan Yuvacı, "Terminal Taksi Durağı’nda işletmecilik yapan Gökhan Şimşek, ilimizde kadınlara mahsus olarak kullanılacak ’pembe taksi uygulaması’ için talepte bulundu. Belediye olarak bu talebe duyarsız kalamadık ve bunun için gerekli ruhsatlandırma işlemini gerçekleştirdik. Bu aracın şoförü kadın olacak, müşterisi de kadınlar ve aileler olacak. Bu sayede önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Aynı zamanda diğer duraklardan talep gelmesi halinde her duraktan bir araç için kadın şoför kullanmak kaydıyla ruhsatlandırma yapacağız" dedi.

Pembe taksi şoförü Gamze Taşkan ise, "Uygulamanın kadınlar için güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddet haberlerini çok duyuyoruz. Bu araç sayesinde şiddet olayları azalır diye düşünüyorum. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA