Somalı Gençler O Yarışmaya Hazırlanıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen merhamet ve adalet temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması için günlerdir çalışmalarını sürdürüyor.

Somalı Gençler O Yarışmaya Hazırlanıyor
’Merhamet Etmeyene Allah Merhamet Etmez’ isimli 10 dakikalık kısa film ile Soma’dan yarışmaya katılacaklarını söyleyen Somalı 4 genç, son hızla çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Halen çekimlere devam ettiklerini belirten ve anı zamanda öğrenci olan gençlerden filmin yönetmeni ve senaristi Özgür Coşkun, "Soma’da bu işi yapan gençler olarak yarışmaya katılarak inşallah büyük ödülü kazanarak daha iyi işler yapmak istiyoruz" dedi.

Konusunun merhamet olması nedeniyle yarışmanın ilgilerini çok çektiğini ifade eden Coşkun, "Cumhurbaşkanımızın da bu yarışmaya ayrı bir destek vermesi bizim için ayrı bir güzellik. Arkadaşlarımızla beraber hikayeyi bulduk. Senaryoyu yazdık. Şuan çekimlere devam ediyoruz. En büyük ödüle talibiz. Olmazsa da dereceye girmek istiyoruz. Daha önce de bu tarz filmler çektik. ’Kan Çiçekleri’ adı altında uzun metrajlı bir filmimiz de var aslında. Sadece bir sinemada gösterilmiş. Amatörce bu işi sürekli yapıyoruz. Filmimizin senaryosuna gelirsek arkadaşımız evsiz bir insanı canlandırıyor. Sokaklarda yaşıyor, merhamete muhtaç. Diğer arkadaşımız da memuru canlandırıyor. Tabi arkadaşımızın bu haline acıyıp merhamet duyuyor. Film 10 dakika olacak. Güzel olacak inşallah. Büyük ödülü kazanırsak büyük ödülü, yani 30 bin lirayı Soma için harcayacağız. Daha iyi ekipmanlar alarak genç sinemacılar gibi bir platform kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Çekimi süren filmde evsiz bir insanı canlandıran İsmail Bahadır Atakan Öz ise, "Daha önce de filmler çektik. Tiyatroyla da ilgileniyorum. Arkadaşlarımla ekip olarak güzel bir şeyler başarmak için uğraşıyoruz. Konuya baktığımızda çok ilgimizi çeken bir konu oldu. Merhamet ve adalet, bu konular toplumumuz tarafından önemli olan konular. Güzel seçilmiş konulardı. Evsiz rolünü oynamadan önce rolümü adeta hissettim. Rüyalarıma giren bir rol oldu. Çünkü bir evsizi oynamak çok önemli. 4 kişiyiz, canla başla bu filme hazırlanıyoruz. Soma’da da kültüre, sanata ilişkin bir şeyler olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun için biz buradayız, bunun için uğraşıyoruz" dedi.

HZ. MUHAMMED’İN ÖRNEK HAYATINDAN YOLA ÇIKILDI

Proje kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek hayatından yola çıkılarak çekilen merhamet ve adalet temalı kısa filmler yarışacak. Yarışmaya başvurular 8 Nisan 2016’ya kadar devam edecek. Yarışmada birinci seçilen filme 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL, dördüncüden sonraki 17 filmin her birine 2 bin TL mansiyon ödülü verilecek. Dünya barışı için merhamet ve adalet duygularını hatırlatmak isteyen her dilden, her dinden, her ırktan kişinin katılabileceği yarışmaya bir kişi birden fazla eserle başvurabilecek.
Kaynak: İHA