Önce İşsiz Kaldı Sonra Eşi Terk Etti

İşten çıkarıldıktan sonra kendisine ve çocuğuna bakamayacağı gerekçesiyle eşi tarafından terk edilen 29 yaşındaki Fatma Kapar, 5,5 aylık bebeğiyle yaşam savaşı veriyor. İş ve yardım için gittiği tüm kapıların yüzüne kapandığı çaresiz annenin tek isteği çalışabileceği bir iş ve çocuğuna bakabilmek.

Önce İşsiz Kaldı Sonra Eşi Terk Etti
Manisa’da hastanede buçuk yıl temizlik personeli olarak çalışan Fatma Kapar’ın hayatı, yılbaşında işten çıkarıldıktan sonra değişti. Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Nişancıpaşa mahallesinde perişan durumdaki bir apartman dairesinde yaşam savaşı veren Kapar, bir yıl önce eşinden boşandığını ancak aynı evde yaşamaya devam ettiklerini ve bu arada Murat Can isminde bir erkek çocuk sahibi olduğunu anlattı.

Yılbaşında işten çıkarıldıktan sonra eski eşi tarafından da ’Size bakamam’ denilerek terk edilen genç kadın 40 gündür 5,5 aylık oğluyla birlikte yaşam savaşı veriyor. Kirasını ödeyemediği için şimdi de sokakta kalma korkusu yaşayan Fatma Kapar’ın tek isteği çocuğuna ve evine bakabileceği bir iş bulabilmek.

"BİR HAFTA SÜRE VERDİ"

550 TL’lik ev kirasını 2 aydır ödeyemediğini söyleyen Fatma Kapar, "Eşim 5,5 aylık bebeğimle baş başa bıraktı. Çok yere başvurdum. Sosyal Hizmetlere gittim, belediyeye gittim kimse yardım etmedi. ’Şuan için yardım yapamayız’ dediler. Ben sadece iş istiyorum. Ev sahibim bir hafta süre verdi. ’Bir hafta sonra evden çık’ dedi bana. Ne yapacağımı, ne edeceğimi bilmiyorum. Tek isteğim iş ve ev, yardım istiyorum" dedi.



"ZEBİL OLMAK İSTEMİYORUM"

"Ben zebil olmak istemiyorum" diyerek konuşmasına devam eden Kapar şunları söyledi:

"29 yaşındayım. Zebil olmaktan, yanlış yola düşmekten korkuyorum. Benim yalnız yaşadığımı ve yardım istediğimi düşünen çok insan var. Benden menfaatlenmek isteyebilecek çok insan var. Ben sadece yardım istiyorum başka bir şey değil. Yılbaşından bu yana 40 gündür işsizim. Geçimimi sağlayamıyorum. Yardımseverlerden gelen birkaç erzakla günümü geçiriyorum. Çocuğuma yardımseverlerden mama, bez verdiler. Başka yardım gelmiyor. İş istiyorum. Çalışabileceğim bir yer olsun. Çalışmak istiyorum, çocuğuma bakmak, evimin kirasını ödemek istiyorum. Çok zor günler yaşıyorum. Şuan açım. Gerçekten çok zor bir durumdayım. Allah kimseyi düşürmesin. Tek başımayım, tek başıma mücadele etme peşindeyim."

Eski eşinin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde temizlik personeli olarak çalıştığını kaydeden Kapar, "Eski eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Yardım bekledim ama yapmadı. Yapamayacağını söyledi, ’kendime yetmiyor’ dedi.

Çocuk var ortada ama kesinlikle eski eşimin ailesinden kimse yardım etmiyor. Ne abisi ne ablası ne kendisi hiçbiri yardımda bulunmadı" diye konuştu.



"ÇOCUĞUN İLAÇLARI KOMŞULARDAN"

Murat Can isimli 5,5 aylık çocuğunun hasta olduğunu ve parasızlıktan doktora götüremediğini anlatan acılı anne Kapar, "Parasızlıktan doktora götüremiyorum. Bronşit oldu, ilaçlarını alamıyorum. Komşularım ağrı kesici, ateş düşürücü verdi. Grip ve soğuk algınlığı ilaçları verdiler ama yeterli gelmedi" diyerek, kendisine sahip çıkılmasını istedi.

Kaynak: İHA