Malatya'nın 'Sağlığı' Masaya Yatırıldı

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından '2015 Yılı Değerlendirme ve 2016 Yılı Hedeflerimiz' toplantısı gerçekleştirildi.

Kentteki sağlık tesislerinin gözden geçirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, toplantının sağlık tesislerinin hangi aşamada olduğunu görmek ve hedefler konusunda yol haritası belirlemek, sağlık yöneticileri arasında koordinasyonun sağlanması açısından önemli olduğunu belirtti.

Ataseven, 'Mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarça çalışan hastanelerimizin tüm yöneticilerine ve sağlık personeline teşekkür ederim' dedi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay da 24 saat kesintisiz, kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunabilmenin çok ciddi özveri gerektirdiğine dikkati çekerek, 'Siz değerli sağlık yöneticileri bıkmadan usanmadan bu özveriyi, çalışma aşkını bir yıl boyunca sürdürdünüz ve 2015 yılını başarı ile tamamladınız. Büyük bir aile olarak Malatya merkez ve ilçelerindeki hastanelerde bir yandan vatandaşlarımıza hizmet sunmaya bir yandan da sağlık çalışanlarının iş ortamlarını çağın gereklerine uygun hale getirmeye çalışıyorsunuz. Daima daha iyiye ulaşmak için zaman zaman durup bulunduğumuz yeri değerlendirmek, hedeflerimizi gözden geçirmek ve hedeflerimize ulaşabilmek için planlar yapmak gerekir. Bugün bu toplantıda 2015 yılı çalışmalarımızı gözden geçirerek hedeflerimize ne kadar ulaşabildiğimizi göreceğiz' ifadelerini kullandı.

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener de Türkiye'de sağlıkta dönüşüm politikasından sonra iller bazında ve Sağlık Bakanlığı nezdinde tüm illerin ayrı ayrı sağlık değerlendirme toplantılarının çok ciddi hazırlık çalışmalarından sonra yapılmaya başlandığını dile getirdi.

Kaynak: AA