İlçelerde Toplu Ulaşıma Büyükşehir Kalitesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesinde de Burulaş’ın alt işletmecisi olan 79 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin yeni aldığı 33 otobüs ve minibüsü hizmete başladı.

İlçelerde Toplu Ulaşıma Büyükşehir Kalitesi
Yatırım bütçesinin yüzde 70’ine yakınını ulaşım projelerine ayıran, hava, deniz, kara ve raylı sistem ulaşımında büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan kent merkezinde olduğu gibi merkeze yeni bağlanan ilçelerde de halkı toplu ulaşıma yönlendirmeye yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda ilçeler ile Bursa arasındaki ulaşımda aktif rol oynayan Burulaş, şimdi ilçe merkezlerindeki toplu ulaşım araçlarına kalite getiriyor. Bütünleşik kart sistemi ile ilgili altyapısını tamamlayan Burulaş’ın alt işletmecisi Mustafakemalpaşa 79 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi, mevcut sözleşmeye uygun olmasına rağmen 6 yaş ortalamasındaki araçlarını tamamen yeniledi. Kooperatif tarafından Karsan firmasından satın alınan 33 adet özel halk otobüsü ve minibüsü, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törenle hizmete alındı. Mustafakemalpaşa’yı en genç toplu ulaşım filosuna sahip ilçe durumuna getiren açılış törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Karsan Pazarlama Genel Müdürü Varçın Kitapçı ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içi ulaşımın şehirlerin en önemli sıkıntısı olduğunu belirterek, yeni alınan araçlarla birlikte Türkiye’nin en genç filosunun Mustafakemalpaşa’da olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kalitesi, Burulaş’ın vizyonu ile bütünleşik bilet sistemine geçen Mustafakemalpaşa’da hizmete alınan araçların Avrupa başkentlerinde kullanılan araçlarla aynı marka ve modelde olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, böylelikle en kaliteli hizmetin ilçeye ulaştığını ifade etti.

Temel hedeflerinin halkın yaşam kalitesini daha üst seviyelere çıkarmak olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Zaten Bütünşehir uygulamasına bunun için geçildi. Bizim Büyükşehir olarak 10 ilçeden aldığımız pay 120 milyon lira civarında. Ancak sadece 10 ilçenin yollarına yaptığımız yatırım ise 170 milyonu aştı. Sadece Mustafakemalpaşa’da yol yatırımlarına 12 milyon TL harcadık. Altyapıdan sosyal tesislere, tarihi mirastan ulaşıma kadar yatırımlarımız aralıksız devam ediyor. İlçedeki yaşam kalitesinin yükselmesine katkı veren Taşıyıcılar Kooperatifimize de teşekkür ediyorum. Yeni alınan araçlar ilçe halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise kurumsallaşmanın çağın en önemli gereklerinden biri olduğunu belirterek, bu konuda önemli bir adım atan Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimini kutladı. Hizmete alınan araçların dünya kalitesinde olduğunun altını çizen Kurtulan, “Bugün ulaşımdan üretime her alanda dünya ile rekabet ediyorsak, bunun motoru Bursa’dır, Büyükşehir Belediyesi’dir. Özlemle beklenen terminal çalışmaları devam ediyor. Gençlik merkezimiz, 3. köprü ve sosyal tesis gibi projelerimizi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hızla sürdürüyoruz. İnşallah 2016 bizim için temel atma yılı olacak. İlçemize verdiği katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı da doğru, sağlıklı ve kaliteli ulaşımın modern kentlerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, yeni alınan araçların halkın ulaşım ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacağına inandığını belirtti.

79 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Varol Üregen ise ulaşım sektöründe 30 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve geçtiğimiz yıl çıkan Bütünşehir Yasasını fırsata dönüştürdüklerini belirterek, “Büyük bir uzlaşma ile otobüsçü esnafımızı da bünyemize kattı. Önce bütünleşik kart sisteminin altyapısı hazırladık. Daha sonda da yaş ortalaması 6 olmasına rağmen 5,5 milyon liralık yatırımla tüm araçlarımızı yeniledik. Bu süreçte her zaman yanımızda olan Büyükşehir Başkanımıza, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımıza ve Burulaş yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Karsan Pazarlama Genel Müdürü Varçın Kitapçı da Bursa sınırları içindeki iki fabrikada 1200 kişiyi istihdam eden firmanın 50. yılını kutladığını belirterek, Avrupa başkentlerine de pazarladıklarını aynı marka, model ve standartlarındaki araçların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Karsan Pazarlama Genel Müdürü Varçın Kitapçı günün anısına Başkan Altepe ve protokol üyelerine plaket verdi. Açılış kurdelesini keserek araçlara hizmete alın Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra içine girdikleri otobüsleri de inceledi.
Kaynak: İHA