Giresun'da Mantar Yetiştiriciliği Geliştiriliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından mantar yetiştiriciliğiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kurum binasında düzenlenen toplantıda konuşan TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, mantar üretimine ciddi destek sağlandığını söyledi.

Mantar üreticiliğinde kırsal kesimde yapma şartı aramadıklarını kaydeden Kurşun, 'Mantar üretimi, depolanması, pazarlanması için makine ekipman alımı ve tesisin inşası, modernizasyonu veya genişletilmesi için yüzde 65 oranında hibe desteği sağlayacağız. Üreticilerimiz yeni üretim tesislerinin kurulmasının yanı sıra üretim yapılması planlanan kapalı alanların ve bodrum katların modernizasyonuna, tadilatına da bizden destek alabilirler. Bitkisel üretimle alakalı uygun harcama limitimiz 500 bin Avro. Bu sektörde kırsal alan şartı aramıyoruz. Çiftçi kayıt belgesine sahip, tarım dışı geliri olmayan yatırımcılarımız şehir merkezinde de mantar üretimini gerçekleştirebilirler’’ dedi.

Giresun'a kazandırmak için mücadele ettiklerini vurgulayan Kurşun,'Giresun'da besicilik, kanatlı eti, arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler, kırsal turizm ve yerel ürünler sektöründeki yatırımlara öncülük ettik. İl olarak mantar yetiştiriciliğine iklim olarak oldukça uygun bölgedeyiz. Mantar yetiştiriciliği de inşallah bu sektörler arasında yerini alacak' diye konuştu.

Toplantıda, TKDK'nın IPARD II Programı kapsamında 'Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması' sektöründe desteklenecek 'Mantar Yetiştiriciliği' ile alakalı hibe destekleri hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi.

Kaynak: AA