Eşine Sevgililer Günü Hediyesi, 'Sigara Bırakması' Oldu

Antalya'da beş yaşındayken sokaklardan topladığı izmaritleri yakarak sigaraya başlayan 41 yaşındaki Muhammet Şen, eşi ile kızının sevgi ve desteğiyle bağımlılıktan kurtularak eşine sevgililer günü öncesi mutlu bir haber verdi Eşi Nurcan Şen: 'Eşimin sigarayı bırakması Sevgililer Günü hediyesi gibi oldu, çok şükür sigarayı hayatımızdan tamamen çıkardık' Kızı Şen: 'Babamın sigarayı bırakması için biz birbirimize kenetlendik ve sevgiyle bunu başardık'.

AYŞE YILDIZ - Antalya'da beş yaşındayken sokaklardan topladığı izmaritleri yakarak sigaraya başlayan 41 yaşındaki Muhammet Şen, eşi ile kızının sevgi ve desteğiyle bağımlılıktan kurtularak eşine sevgililer günü öncesi mutlu bir haber verdi

Kepez ilçesinde ikamet eden Şen, arkadaş çevresinin etkisiyle beş yaşındayken sokaktan topladığı izmaritleri yakarak, sigara içmeye başladı. Bir süre sonra sigara bağımlısı haline gelen Şen, 35 yıl boyunca kendisini rahatsız etmesine rağmen sigara kullanmaya devam etti.

Zaman zaman günde iki paket sigara içen Şen, eşinin ve kızının ısrarı üzerine sigara bırakmaya karar verdi.

Ailesine daha sağlıklı bir yaşam sunabilmek için sigarayı bırakan Şen, tekrar başlamak için Kepez Kanser Erken Teşhis ve Tedavim Merkezi'ne (KETEM) başvurdu.

Burada doktorlar gözetiminde bir süre tedavi de gören Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 62 gündür sigara içmediğini ve bunun kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Eşinin ve kızının ısrarı üzerine sigarayı bırakmaya karar verdiğini belirten Şen, 'Beş yaşındayken büyüklerimize özendiğimiz için sokaktan sigara izmariti toplayarak, içmeye başlamıştık. Ondan sonra da bırakamadım, bir süre sonra sigara tiryakisi oldum. Bazen günde iki paket sigara içiyordum. Sigarayı 'kutlama' gibi görüyordum, sevinçliyken daha çok içiyordum' diye konuştu.

Şen, evde sigara içtiğinde kavga olduğunu, eşinin ve kızının dumandan etkilendiği için sürekli öksürdüğünü dile getirdi. Sigarayı bırakması için özellikle eşinin çok ısrar ettiğini anlatan Şen, 'Kızım da eşim de 'ya sigarayı bırak ya beni bırak' dediler. Ben de onlarsız olamayacağım için sigarayı bıraktım' ifadesini kullandı.

Sigara kullanmayı daha önce bırakmadığı için pişman olduğunun altını çizen Şen, şunları kaydetti:

'35 yıl sigara içmiş olmama rağmen 62 gündür kullanmıyorum, 'ben bunu nasıl içmişim' diyorum. Sigarayı arkadaş olarak görmüşüm, ailem arkadaşlarım yerine ona sığınmışım. Bırakmak için sevdiklerinizden destek alın. Eşime ve kızıma en büyük 14 Şubat Sevgililer Günü hediyem, sağlıklı bir yaşam sunmam oldu. Sağlıklı bir baba olarak yanlarında olacağım. Kullanan herkese bırakmasını tavsiye ederim. '

​- 'Bizim ev sigara kokardı'

Eşi Nurcan Şen de sigara dumanından en çok kızının etkilendiğini dile getirerek, 'Evde içtiği zaman oda pis kokuyor, perdeler kokuyordu. Sürekli tartışıyorduk, arkadaşlarımın evine gidiyordum mis gibi tertemiz, bizim ev sigara kokardı. 'Sen de dışarıda iç' diyordum. Kızımla kavga ediyordu. İçmesini istemiyordum, çok şükür bıraktırdık ama bunu sevgiyle başardık. Eşimin sigarayı bırakması Sevgililer Günü hediyesi gibi oldu, çok şükür sigarayı hayatımızdan tamamen çıkardık' diye konuştu.

Kızı Raziye Buse Şen de babasının bağımlı olduğu için sigarayı bırakmasının kolay olmadığını ancak birbirlerine kenetlenerek bırakmasını sağladıklarını kaydetti.

Kendilerinin de pasif içici oldukları için zarar gördüklerinin altını çizen Şen, 'Sigara dumanı öksürük yapıyordu. Babamın sigarayı bırakması için biz birbirimize kenetlendik ve sevgiyle bunu başardık' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA