Emet Kendi Elektriğini Üretecek

Kütahya’nın Emet ilçesi artık ilçede kurulacak güneş panelleri ile kendi enerji ihtiyacını karşılayacak.

Emet Kendi Elektriğini Üretecek
İlçede 50 bin metrekare alana kurulacak güneş panelleri ile ayrıca yılda 400 bin Euro gelir elde edilmesi planlanıyor.

Emet Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı bugün belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantının en önemli maddesi ise ilçeye yapılması planlanan güneş enerji sistemleri oldu. Toplantıda meclis üyelerine bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 50 bin metrekare arazi üzerine yapmayı planladıkları güneş enerji sistemi ile hem ilçenin enerji ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de yılda yaklaşık 400 bin Euro gelir elde edeceklerini ifade etti.

Emet Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen yeni enerji projesi hakkında toplantı sonunda bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet ilçesine enerji alanında yapacakları projenin ilçe adına bir milat olduğunu söyledi.

Koca; “50 bin metrekare alana kuracağımız güneş panellerinin toplam maliyeti 8 milyon liradır. Biz bu parayı devletin yerel yönetimlere sunduğu 3 yıl ödemesiz 13 yıl vadeli kredi ile karşılayacağız. Tesis faaliyete geçtiğinde saatte 2 mw elektrik üretecek ve buradan ayda yaklaşık 120 bin lira gelir sağlayacağız ”dedi.

Konuşmasında, Türkiye’nin doğal gaz gibi enerjilerle dışa bağımlılığını azaltma ve güneş enerjisinden etkin yararlanmayı hedeflediklerinin altını çizen Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, devletin kendilerine sunduğu imkanları kullanarak hem kendi enerjilerini üretmeyi hem de belediyeye yeni bir gelir kapısı oluşturmak için Emet Belediye Meclisinin bugün çok önemli bir karara imza attığını söyledi.

Kaynak: İHA