Doğuda Kış

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar ile tipi nedeniyle 52 yerleşim yerinde ulaşım sağlanamıyor.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar ile tipi nedeniyle 52 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede hava sıcaklıklarının 1-2 derece artmasının beklendiği bildirildi.

Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ tehlikesi yaşanabileceği ifade edilen açıklamada, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, don olayı ile pus ve yer yer sis beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, bu nedenlerle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da karayollarında herhangi sıkıntı bulunmadığı, ekiplerin sorun yaşanabilecek yerlerde hazır bekletildiği vurgulandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise il genelinde yolu kapalı mahallelerin çoğuna karla mücadele ekiplerin ulaştığı belirtildi. Açıklamada, ancak zaman zaman etkili tipi nedeniyle kapanan 5 mahalle ile 16 mezra yolunda çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Bu arada, Çaldıran ilçesinde kamu binaları ile iş yerlerinin çatılarındaki boyları 3-4 metreyi bulan buz sarkıtları, itfaiye ekiplerince temizlendi. Gün boyu süren çalışmada 30'a yakın bina, buz sarkıtlarından arındırıldı.

- Bitlis, Muş ve Hakkari

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kar ve tipi sonucu kent merkezi ve ilçelere bağlı 9 köyde ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Sönmez, yolları açmak için 10 ekibin 43 araçla karla mücadele çalışması yürüttüğünü dile getirdi.

Karayolları ve belediye ekipleri de kent merkezi ile bağlantı yollarında karla mücadele çalışması yürüttü.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkez ve ilçelere bağlı 17 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Hakkari'de ise olumsuz hava koşulları sonucu kapanan 5 mezra yolunun açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Kaynak: AA