'Digital Revolution' Zorlu PSM'de Açılıyor

Avrupa'nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre'ın yarattığı Digital Revolution sergisi 20 Şubat–12 Haziran tarihleri arasında, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (ZPM) açık olacak.



ZPM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Digital Revolution sergisi Zorlu Holding'in desteğiyle, ZPM'nin yeni sergi alanı Sky Lounge'da sanatseverlerle buluşacak. Açıklamada yer alan bilgilere göre Digital Revolution, 1970'lerden bu yana, dijital teknoloji aracılığıyla sanatta yaşanan dönüşümü keşfediyor ve bu dönüşümü kutluyor.

Sergi, dijital medyayı kullanarak, alanlarında sınırları zorlayan bir dizi sanatçı, film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiriciyi ilk defa bir araya getiriyor. Ayrıca, geleceğe bakıp yaratıcı kodlama, 'Do it Yourself (Kendin-Yap)' kültürü, dijital topluluklar, zenginleştirilmiş gerçeklik, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler ve 3D baskı almanın sunduğu olanakların etkisini değerlendiren sergi, hem sanat dünyasının hem de teknoloji meraklılarının dikkatini çekiyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl, Avrupa'nın en büyük sanat merkezleri arasında yer alan Barbican Centre'da katılımcılarıyla buluşan serginin Londra, Stokholm ve Atina'dan sonraki durağı İstanbul'da Zorlu PSM oluyor. Sergide, dünyaca ünlü müzisyen, girişimci will.i.am ve Björk, Inception filmi ile Oscar ödülü alan görsel efekt tasarımcısı Paul Franklin ile Chemical Brothers, U2 ve Kanye West gibi büyük isimlerin videolarının yönetmeni Chris Milk'in çalışmaları da yer alıyor.

Biletler zorlupsm.com, Zorlu PSM gişeleri ve Biletix üzerinden satışa çıktı.
Kaynak: AA