Atık Keresteler Sokak Kedilerine 'Ev' Oluyor

Nevşehir Belediyesi atölyesinde, atık keresteler değerlendirilerek sokak kedileri için kulübe yapılıyor Belediye Başkan Yardımcısı Şımarmaz: 'Kedi evlerini, belediyemizin marangozhanesindeki çalışmalardan arta kalan ahşap malzemeleri kullanarak imal ediyoruz. Hem atıkları değerlendiriyor hem de sokak hayvanlarına barınma yeri sağlıyoruz. Vatandaştan kedi evi için talep geldiği sürece işçilerimiz üretime devam edecek'

BEHÇET ALKAN - Nevşehir’de, kış mevsiminde korunaklı barınma yeri bulmakta güçlük çeken sokak kedileri için belediye imkanlarıyla atık kerestelerden kulübeler üretiliyor.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait marangozhanede ahşaptan imal edilen kedi evleri şehrin çeşitli noktalarına yerleştiriliyor. Modern görünümleriyle dikkati çeken minyatür evler, çocukların ve vatandaşların ilgisini çekerken, sokak hayvanlarına da fayda sağlıyor.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her birinde 5 sokak kedisinin barınabileceği ahşap evlerin, vatandaşların talep ettiği alanlara ve belediye ekiplerinin ihtiyaç tespit raporu düzenlediği bölgelere yerleştirildiğini söyledi.

Bugüne kadar 20 kedi evi üretildiğini kaydeden Şımarmaz, 'Kedi evlerini, belediyemizin marangozhanesindeki çalışmalardan arta kalan ahşap malzemeleri kullanarak imal ediyoruz. Hem atıkları değerlendiriyor hem de sokak hayvanlarına barınma yeri sağlıyoruz. Vatandaştan kedi evi için talep geldiği sürece işçilerimiz üretime devam edecek' diye konuştu.

Kedi evlerinin sadece kış koşullarından değil, yaz aylarındaki yoğun yağışlar ve sıcaktan da sokak kedilerini koruyacağına işaret eden Şımarmaz, projenin vatandaştan da destek bulduğunu dile getirdi.

Şımarmaz, şöyle devam etti:

'Şehrimizde sokak hayvanlarına iyi bir yaşam sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce de çeşitli çalışmalar yaparak sokak hayvanlarına sahip çıkmıştık. Kış mevsiminin dondurucu soğuklarında sokaklarda sıcak bir köşe arayan kediler için düşündüğümüz bu uygulamaya başladıktan sonra, farklı mahallelerden sürekli talep geldiği için üretime devam ediliyor. Kedi evleri, her ne kadar atık malzemeler kullanılıyor olsa da görünüm itibariyle bulunduğu çevreye de ayrı bir renk katıyor.'

Kedi evlerinin imal edildiği marangozhanenin sorumlusu Orhan Keçeci de günde 2 kedi evi imal edildiğini, atık ahşap malzemelerden üretilen evlerin dış etkenler nedeniyle kolaylıkla yıpranmaması için verniklendiğini anlattı.

Keçeci, 'Yağmur ve kar sularının içine akmaması için çatı kısmına da bir miktar yalıtım malzemesi yerleştiriyoruz, bu evler sayesinde eminin birçok sokak kedisi donarak ölmekten kurtulacaktır' dedi

İş yerinin bulunduğu caddeye kedi evi yerleştirilen Bayram Şahin adlı vatandaş da sokak kedilerine karşı gösterilen hassasiyetten dolayı yetkililere teşekkür ederek, 'Bu dünya tüm canlıların ortak yaşam alanı. Bizleri insan yapan en büyük değer, çevremizdeki diğer canlılara olan şefkatimizdir. Bu çalışmayı sürdüren yetkilileri kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA