Vali Yavuz Açıklaması 'İnsanlar Terörden Dolayı Batıya Kaçıyor'

Muş Valisi Seddar Yavuz, teröre sert tepki göstererek, “Dikkat ederseniz Sur’da, Nusaybin’de, Cizre ve Silopi’de insanlar terör örgütünün kazdığı hendekleri aşarak ülkemizin batısına kaçıyor” dedi.

Vali Yavuz Açıklaması 'İnsanlar Terörden Dolayı Batıya Kaçıyor'
Hasköy İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Jandarma Yüzbaşı Vedat Gül ve Belediye Başkanı Mürsel Özen tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, ilk olarak kaymakamlığa geçti. Burada bir açıklama yapan Vali Yavuz, terör örgütü yandaşlarının yalan haberle devletin insanları öldürdüğü algısı oluşturmaya çalıştığını söyledi.



Sur, Nusaybin, Cizre ve Silopi’den vatandaşların terör örgütünden kaçarak batı illerine göç etmek zorunda kaldığını anlatan Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Dikkat ederseniz Sur’da, Nusaybin’de, Cizre ve Silopi’de insanlar terör örgütünün kazdığı hendekleri aşarak ülkemizin batısına kaçıyor. Teröristler ise devletin insanları katlettiğini söylüyor. Eğer biz vatandaşları katletsek Diyarbakır’dan niye İçel’e, Adana’ya kaçsın insanlar, niye Eskişehir’e, İzmir’e, İstanbul’a kaçsın? Yani bunun gerçekle ilgisi olabilir mi? Tersi bir güç olması lazım böyle bir durum varsa. İşte böyle birliğimize, beraberliğimize kast eden hainler, akıl almaz senaryo üretiyor, yalan haber oluşturuyor. Ama biz bin yıldır birlikte yaşamış, kıyamete kadar da birlikte yaşayacağız. Ortak kültüre, ortak inanca sahibiz.”

“BALKANLARI, KAFKASLARI, ORTA DOĞU VE AFRİKA’YI KUCAKLIYORUZ”

“Allah bu coğrafyada kaderimizi birlikte yazmış, bu kaderi istesek de değiştiremeyiz” diyen Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O yüzden, bu ülkede yaşayan herkes aklını başına toplasın ve yüce Rabbimizin kaderine razı olmayı ve birbirinizi sevmeyi, ellerinden sımsıkı tutmayı, birbirimizi gönülden kucaklamayı nasip etsin. Aksi hal üzüntüden, keder, gözyaşı ve kandan başka bir şey getirmez. O yüzden milletlerin kaderleri bazen isteyip de değiştiremeyeceği kaderlerdir. Bu coğrafyanın kaderi budur. Dolayısıyla biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sadece 78 milyonu değil diğer coğrafyamızı kucaklıyoruz. Balkanları, Kafkasları, Orta Doğu ve Afrika’yı kucaklıyoruz. Nerede bir mazlum varsa onun peşinden koşmaya, onların gözyaşlarını dindirmeye adayız. Bunun zor olduğunu, riskler taşıdığını hepimiz biliyoruz. Ama biliyoruz ki biz Allah’a inanmış ve kendisini ona adamış bir neslin torunlarıyız.”

Hasköy’ü örnek göstererek birlik beraberlik mesajları veren Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hasköy’ü çok farklı düşünüyoruz. Sizle beraber burada güzel şeyler yapmak istiyoruz. Çünkü biz artık maddi kaynak sorunu olan bir devlet değiliz. Maddi sorunları aşmış bir devletiz. Önemli olan önceliklerimizi iyi belirleyip, en iyi şekilde kısa zamanda hayata geçirmektir. Bunlardan bir tanesi işte hükümet konağı yapmak, bunları kısa zamanda hayata geçirmemiz gerekiyor. Çalışmayı bir an önce bitirip uygun yerde hükümet konağı yapmamız gerekir. Bu karşılıksız sevginin tabi bizde oluşturduğu olumlu bir his var. Sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Birliğinizin, beraberliğinizin daim olmasını diliyorum. Biz de devlet olarak elimizden ne gelirse her zaman yanınızdayız. Bugün birçok konuyu konuşacağız, neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Ama daha çok halkımızla uyuşmaya daha çok önem göstereceğiz.”

“BİZ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ADAYIZ”

Cumhurbaşkanının liderliğinde vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik bir politika yürütüldüğünü hatırlatan Vali Yavuz, şunları söyledi:

“Hepinizin bildiği gibi hak edenlere şefkatimizi, hak etmeyene kudretimizi göstereceğiz. Devlet sadece şefkatli olursa devlet olmaz. O yüzden namuslu, kanuna uyan, vatandaşlık görevlerini yerine getiren insanlarımıza devletin sonuna kadar şefkat elini, halkımızın huzurunu bozan, onların canına, malına kast eden, insanlarımızı hendeklerde intihar eden örgüt veya örgütlere karşı devletin kudret elini mutlaka göstereceğiz. Devlet olmak böyle bir şey, o yüzden halkımızın sağduyusuna, birlikte yaşama arzusuna, birlik ve beraberliğine sonuna kadar güveniyoruz. Biz zaten son 14 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye’de devletin ancak vatandaşı memnun ettiği, mutlu ettiği süreci, bunun sorunlarına çözüm ürettiği süreci, kıymetli olduğu politikasını belirledik. Bundan taviz vermeye niyetimizin yok. Biz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye adayız. Vatandaşlarımızın sorununu çözeceğiz. Ama söylediğim gibi diğer taraftan kamu düzeninde asla taviz vermeyeceğiz. Kamu düzenini sağlamaya yönelik faaliyetlerimize şu veya bu şekilde bunu kötüye kullanan, kamu düzenini sağlamaya yönelik yaptığımız çalışmaları dezenformasyonla etkisiz hale getirenlere de asla fırsat vermeyeceğiz.”
Kaynak: İHA