'Selam Tevhid'de Kumpas' Soruşturmasında 26 Gözaltı

“Selam Tevhid’de kumpas” soruşturması kapsamında, aralarında merkez valisi ve üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen isimlerden Merkez Valisi Ahmet Pek’in de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

'Selam Tevhid'de Kumpas' Soruşturmasında 26 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen “Selam Tevhid’de kumpas” soruşturmasında aralarında merkez valisi ve üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın gözaltı kararı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Mardin, Kocaeli, Bursa, Malatya, Çorum, Siirt, Hakkari ve Antalya’da operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek ile eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Koç’un da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 16 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA