Karısının Bıçakladığı Koca Ölünce Haklarında Dava Açılan Doktorlar Hakim Karşısına Çıktı

Samsun’da karısı tarafından bıçaklanan koca kaldırıldığı hastanede taburcu edilip bir gün sonra rahatsızlanarak yeniden kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine 2 doktor hakkında açılan davanın duruşması başladı.

Samsun’un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde 13 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda, 5 çocuk annesi Bedriye Altun (40), 20 yıllık eşi Erdoğan Altun’u (42) kendisine şiddet uyguladığı sırada karnından bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Erdoğan Altun, acil servisteki tedavisinin ardından aynı gün evine gönderildi. Polis tarafından gözaltına alınan Bedriye Altun ise ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. Taburcu olduktan bir gün sonra evinde rahatsızlanan Erdoğan Altun, ambulansla yine aynı hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yeniden gözaltına alınan Badriye Altun, tutuklandı ve hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada "yaralama sonucu ölüme sebep olmak" suçundan 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verildi.

Badriye Altun’un bıçakladığı kocasının ölümünden hastanedeki doktorların ihmali olduğunu iddia ederek doktorlar hakkında şikayetçi olmuştu. Genel Cerrah Uzmanı Dr. Y.K. ve pratisyen hekim B.T. hakkında dava açıldı.

“BENİM BU OLAYDA BİR KUSURUM YOK"

Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında acil serviste görevli doktor B.T., olayda kendisinin bir kusurunun bulunmadığını ifade ederek, "Yaralanan olay gecesi ambulansla hastaneye getirildi.

Hasta ısrarla kendisi cam kesisi olduğunu söyledi.

Ben keseyi görünce delici ve kesici alet yaralanması olduğunu anladım. Adli dosya açtırdım. Hastana gerekli tahlilleri yaptırdık. Tomografi ve film çekildi. İlgili branşı olan Genel Cerrah Uzmanı Dr. Y.K.’yi aradım. Kendisine yaralı şahsı gösterdim. Y.K. de hastayı muayene etti. Yanıma gelerek hastanın normal olduğunu ve cerrahi müdahaleye gerek olmadığını söyledi.

Cilt kesisinin kapatılarak taburcu edebileceğimizi söyledi.

Ben de sağlık memuru ile kesi yarasını diktik. Pansumanı yapıp reçetesini düzenledim. Yarın sabah genel cerrahi polikliniğine gelmek üzere hastayı taburcu ettim. Bütün söylediklerim hastanın dosyasında mevcut. Sonradan öğrendiğime göre ertesi gün saat 15.00’da acil servise gelmiş ve genel cerrah uzmanı ameliyata almış. Ameliyat sonrası yoğun bakımda bir gece takip edilmiş ve ertesi gün vefat ettiğini öğrendim. Benim bu olayda bir kusurum yok" dedi.

Genel Cerrah Uzmanı Dr. Y.K. ise, " Yaralı şahsı muayene ettim. Şuuru açıktı ve genel durumu iyiydi. İçeri alet sokarak kesinin karına girip girmediğini tespit ettim. Kesinin karına ulaşmadığını tespit ettim. Steril eldiven giyerek parmağımla muayene ettim. Yine karına ulaşamadım. Hastanen kanz tetkikleri normaldi. Koridorda diğer sanık ile görüştüm. Hastanın şuanda müdahalesine gerek olmadığını, takip edilmesi gerektiğini söyledim. Sonra bana iletilen bir durum olmadı. Ertesi gün 17.00’da kadar poliklinikte nöbetçiydim. Bana intikal eden herhangi bir olay olmadı" diye konuştu.

“DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE MUAYENE ETSELERDİ BU DURUM OLMAZDI”

Bedriye Altun, eşini kendisinin bıçakladığını ileri sürerek,"Eşimi hastaneye ben götürdüm. Daha sonra ben Irmak Polis Merkezi’ne götürüldüm. Ben karakola gidince hastane ile alakam olmadı. Eşim ertesi gün saat 04.00’da vefat etmiştir. Ben doktorların ihmali olduğunu düşünüyorum. Düzgün bir şekilde muayene etselerdi bu durum olmazdı. Sanıklardan şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

Bedriye Altun’un avukatı Ata Giritli, İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuna gire sanıkların kusurlu olduğunu ileri sürerek sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.



Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA