Gümrükten Ucuza Mal Temin Etme Vaadiyle Dolandırıcılık

Bursa'da, gümrükten ucuz mal getireceği iddiasıyla 4 kişiyi dolandırdığı öne sürülen ve aynı suçu 41 kez işlediği gerekçesiyle aranan zanlı İstanbul'da yakalandı.

Bursa'da 4 kişiden yaklaşık 10 bin lira alıp ucuza gümrükten mal getireceği iddiasıyla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zanlı İstanbul'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, kendisini Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü çalışanı olarak tanıtan ve üzerinde bu kuruma ait rozet bulunan Ü.F. (35), gümrükten ucuzu mal getireceğini söyleyerek 4 kişiden yaklaşık 10 bin lira aldı.

Parayı verdikten sonra Ü.F'ye ulaşamayan mağdurlar, durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bildirdi.

Olayı araştıran ekipler, zanlının kimliğini tespit etti. Ü.F'yi İstanbul'daki evinde gözaltına alan ekipler, zanlının üzerinde başkaları adına düzenlenmiş kimlik, cep telefonu SIM kart ve kredi kartları ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü yazısı ve logosu bulunan rozet ele geçirdi.

Bursa'ya getirilen ve dolandırıcılık suçunu 41 kez işlediği gerekçesiyle arandığı belirlenen Ü.F, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA