Afrikalı Elçilerle 'Ekonomik' Buluşma

GAMA Holding'in CEO'su Özman:'Cezayir’de 750 MW’lık santrali tamamlamak üzereyiz ve Afrika’nın tamamıyla ilgilenmekteyiz'.

GAMA Holding'in Ankara merkez binasında gerçekleşen toplantıda konuk edilen 16 büyükelçi ile yabancı misyon temsilcilerine, GAMA’nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

GAMA Holding açıklamasına göre, bugüne kadar 25 ülkede 400’ün üzerinde projeye imza atan GAMA Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Özman yaptığı konuşmada, 1990’larda Tunus, Cezayir ve Mısır’da çeşitli projeleri tamamlayan GAMA’nın 2000’lerde de Libya’da dört endüstriyel tesis projesine imza attığını, bugün de Cezayir’de 750 MW’lık santralini tamamlamak üzere olduklarını belirterek, bu bölge ve Afrika’nın tamamıyla ilgilendiklerini ifade etti.

Onur Konuğu Fas Krallığı Büyükelçisi Lotfi Aouad ise konuşmasında Türk ekonomisinin ve Türk firmalarının bölge ve Afrika için önemini vurgulayarak, Afrika'nın doğal kaynaklarının, zenginliğinin de cazibesini her zaman koruduğunu, GAMA gibi büyük, uluslararası projelere imza atmış firmanın da tecrübelerini kendileri ile paylaşmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

2015 yılında, stratejik planında Sahra Altı Afrika’yı hedef pazarları arasına alan GAMA Holding’in Mozambik’te kurulan “GAMA Industry Moçambique Lda” şirketi Mozambik Müteahhitler Birliği’ne (FME) üye olan ilk Türk uluslararası müteahhitlik kuruluşu oldu.

1959 yılında kurulan GAMA, güç santralleri, petrol, çimento, petrokimya ve gaz tesisleri, fabrikalar, yüksek binalar, su arıtma tesisleri ve iletim hatları, köprü ve çeşitli altyapı yapımlarını gerçekleştirirken enerji yatırımlarına da sahip. GAMA’nın ana iş alanı olan mühendislik, tedarik ve taahhüt (EPC) yükleniciliği ile endüstriyel tesis yapımcılığının yanı sıra enerji ve sağlık yatırımları da bulunuyor.
Kaynak: AA