Adlı Tıp Kurumunda İşlemleri Tamamlanan Terörist Cenazeleri Hastane Morguna Konuldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda bir evin bodrum katında öldürülen ve Şanlıurfa Adli Tıp Morguna getirilen terörist cenazeleri yapılan otopsinin ardından hastane morguna götürüldü. Cenazeler için Adli Tıp morgu önüne gelen HDP’liler ile polis arasında ise kısa süreli gerginlik yaşandı.

Adlı Tıp Kurumunda İşlemleri Tamamlanan Terörist Cenazeleri Hastane Morguna Konuldu
Edinilen bilgiye göre, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki bir evin bodrum katına düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristlerden 8’inin cesedi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazeleri almak için gelen HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Sevda Çelik Özbingöl ile Rıdvan Yavuz ve kalabalık bir grup ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Adli Tıp Kurumu bahçesine girmek isteyen milletvekili ve beraberindekilere polis müsaade etmeyince kısa süreli tartışma yaşandı. Emniyet amirinin araya girmesiyle gerginlik yatışırken savcıyla görüşmek isteyen milletvekili ve beraberindeki 3 kişi içeri alındı. Şahıslar, savcıyla görüştükten sonra Adli Tıp Kurumu Morgunun bahçesine alındı. İçeri giren grup Kürtçe sloganlar attı.

Öte yandan, otopsi işlemleri biten 5 ceset cenaze aracına konularak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Otopsi işlemleri biten cesetlerden 2’sinin kadın, 3’ünün ise erkek teröristlere ait olduğu öğrenildi. Otopsisi devam eden 3 erkek teröristin cesedinin ise işlemlerin ardından hastane morguna kaldırılacağı belirtildi.

Adli Tıp Kurumu bahçesine giren kalabalığın bekleyişi devam ederken polislerin güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkartıldı.
Kaynak: İHA