Adalet Bakanlığı 'Suç Mağduru Kadınların' Yanında

Adalet Bakanlığının başlattığı 'Adli Süreçte Suç Mağduru Kadınların Desteklenmesi Projesi' ile mağdur kadınların adalete erişimleri sağlanarak, sorunların çözümü hedefleniyor Proje kapsamında yarın, İstanbul'da çalıştay düzenlenecek.

Adalet Bakanlığının başlattığı 'Adli Süreçte Suç Mağduru Kadınların Desteklenmesi Projesi' ile mağdur kadınların adalete erişimleri sağlanarak, yaşanılan sorunların çözümü hedefleniyor.

Alınan bilgiye göre, bakanlıkça 'Yargı Reformu Stratejisi' kapsamında 'Adli Süreçte Suç Mağduru Kadınların Desteklenmesi Projesi' başlatıldı.

Projeyle Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca yeni destek modeli ile suç mağduru kadınların adalete erişimlerinin kolaylaştırılması, adli süreçlerde yaşadıkları sorunların giderilmesi için adımlar atılması planlanıyor.

Aile içi şiddet ve cinsel suç mağdurları başta olmak üzere, mağdur kadınların adli süreçte yaşadıkları sorunların tespit edilerek, adli hizmet sunumuna yönelik hizmet etkinliğinin artırılması da hedefler arasında yer alıyor.

Öte yandan, Bakanlıkça, İstanbul'da 11-12 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 'Adli Süreçte Suç Mağduru Kadınların Desteklenmesi Çalıştayı'na kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, hakim ve cumhuriyet savcıları, akademisyenler ile uzmanlar katılacak.

Çalıştayda, analiz ve araştırmalardan elde edilen veriler masaya yatırılarak çözüm önerileri tespit edilecek.

Adalet Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliği işbirliğinde yürütülen bu proje kapsamında, belirlenen pilot illerde uzman ekiplerce suç mağduru kadınlarla görüşmeler gerçekleştirilerek, adli süreçte yaşadıkları sorunlar tespit edildi.

Kaynak: AA