1915 Ruhu Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Günar Açıklaması

'Bir siyasi partinin Çanakkale il başkanı, derneğimizi de hedef alarak yaptığı açıklamada Truva Atı'na Türk bayrağımızı asmanın yanlış olduğunu belirtmiş, gerekçe olarak ise Truva Atı'nın ihanet simgesi olduğunu göstermiştir'.

1915 Ruhu Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Bilgetekin Burak Günar, Truva Atı'na Türk bayrağı asmalarıyla ilgili olarak, 'Bir siyasi partinin Çanakkale il başkanı, derneğimizi de hedef alarak yaptığı açıklamada Truva Atı'na Türk bayrağımızı asmanın yanlış olduğunu belirtmiş, gerekçe olarak ise Truva Atı'nın ihanet simgesi olduğunu göstermiştir' dedi.

Günar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce 'Beyaz İnisiyatif Grubu' tarafından Truva Atı'na beyaz fular takıldığını hatırlattı.

Bunun üzerine kendilerinin de Truva Atı'na Türk bayrağı astığını ifade eden Günar, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yapmış olduğumuz protestodan dolayı her kesimden birçok kişi bize desteklerini iletmiştir. Fakat anlamaktayız ki gösterdiğimiz bu reaksiyon aynı zamanda birilerini rahatsız etmiştir. Bundan ancak memnuniyet duymaktayız. Bir siyasi partinin Çanakkale il başkanı, derneğimizi de hedef alarak yaptığı açıklamada Truva Atı'na Türk bayrağımızı asmanın yanlış olduğunu belirtmiş, gerekçe olarak ise Truva Atı'nın ihanet simgesi olduğunu göstermiştir. Sırf bir şeyler söylemiş olmak adına içi doldurulmadan yapılan açıklamadan ihanet ile savaş hilesini ayırt edemediği anlaşılan başkanın, Truva Atı hakkındaki söylemleri kendince yaptığı yorumdur ve konu ile ilgili bilgi düzeyini ortaya koymaktadır.

Eğitime ve her konuda donanımlı olmaya önem veren bir dernek olarak böyle yorum yapan birisinin aydınlanmasında fayda görüyoruz. Mitolojide Truva Atı ihanet simgesi değil, Akhalı Odysseus tarafından 10 yıldır sürmekte olan bir savaş sonunda düşünülen dahice bir savaş hilesidir. İki düşman topluluk arasındaki savaşı Akhalılara kazandıran böyle bir planın nasıl ihanet olarak yorumlandığını merak etmekteyiz. Aramızdaki bu yorum farkı ihanet anlayışımızın farklılığından kaynaklanmaktadır. Bizim için ihanet, yıllarca yaptığı katliamlarla bu ülkeye kan kusturan bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı seçim kazandığında kutlama yapmak, kendi sınırlarını bu örgütün uzantılarına emanet etmekte sakınca görmemektir. Yani Truva Atı'nın ihanet simgesi olduğunu söyleyen başkana, asıl ihanet simgelerinin yanı başında olduğunu hatırlatmak isteriz. Bugün yapılan bu ihanetlerin yanında Truva Atı daha masum kalmaktadır.'
Kaynak: AA