Şehit Çocukları İçin Kültür Gezisi

YURTSAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonunun organizasyonuyla 19 şehit çocuğu, tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek için İstanbul'a geldi Federasyon Başkanı Büyükburç:'Nasip olursa perşembeye kadar İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezmiş olacağız. Bu tarafları bilmeyen ve gelmeyen şehit çocuklarımıza inşallah güzel anlar yaşatacağız'

Güneydoğu illerinde yaşayan 19 şehit çocuğu, kültür gezisi kapsamında İstanbul'a geldi.

İstanbul Valiliğinin de desteklediği proje kapsamında Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yaşayan 19 şehit çocuğu, AtlasGlobal Havayollarının Gaziantep-İstanbul tarifeli seferiyle Atatürk Havalimanı'na ulaştı.

Kafilede bulunan YURT-SAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geziye katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Daha önceki yıllarda Diyarbakır'dan 30 şehit çocuğunun İstanbul'a getirildiğini belirten Büyükburç, 'Nasip olursa perşembeye kadar İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezmiş olacağız. Bu tarafları bilmeyen ve gelmeyen şehit çocuklarımıza inşallah güzel anlar yaşatacağız' diye konuştu.

Tura katılanların 'Bizler yetim büyüdük, başka çocuklar yetim büyümesin; yurtta ve dünyada barış istiyoruz' sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Büyükburç, Türkiye ile dünyada insanların ölmesini istemediklerini bildirdi.

- 'En çok tekneyle boğazda gezmek istiyorum'

Mardin'den gelen ilkokul 5. sınıf öğrencisi Latif Alptekin de İstanbul'a geldiği için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, 'Burada en çok tekneyle boğazda gezmek istiyorum. Çünkü küçükken gelmiştim. Şimdi ikinci defa gelmiş oldum' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'dan gelen Esma Işık ise turu düzenleyen kurumlara teşekkür ederek, arkadaşlarıyla İstanbul'a gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Uluslararası Lions 118 T Yönetim Çevresi Federasyonu Dönem Genel Yönetmeni Ayşen Ağma da 'çocuklar ve gençler geleceğimiz, yaşlılar tecrübemiz' felsefesiyle bu tür projeleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Şehit çocukları daha sonra otobüsle havalimanından ayrıldı.

YURTSAV Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile temasa geçerek Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfalı Şehit Çocuklarını İstanbul 'da 4 gün misafir edecektir.

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu kulüpleri Atlas Jet sponsorluğunda yarı yıl tatilinde şehit çocuklarını İstanbul'a getirecek, onları mutlu edecek İstanbul Valiliğinin büyük destekleriyle ufuklarını aydınlatacak kültür gezileri organize edecektir.

· Beşiktaş Belediyesi otobüs tahsis etmiştir.

· Gezi programı ektedir.

Şehit Çocuklarımız 1 gece Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin'in destekleriyle Gaziantep'te bir gece konaklayacak 1 Şubat 2016 Pazartesi günü 6.45'te Gaziantep'ten kalkacak ATLAS JET 8:25'te ATATÜRK Havalimanına inecektir.

Siz; değerli basın mensuplarının da Şehit Çocuklarımızın yanında olmanızı, onları karşılamanızı yüzlerini güldürmenizi temenni ederiz.

Saygılarımızla..

Aliye KÜNTAY PAMUK

Uluslararası LIONS

118-T Yönetim Çevresi Federasyonu

İletişim Danışmanı

Gsm: 0532 407 6112

* Aşağıda gezi ile ilgili Diyarbakır Şehit Aileleri DİŞAD Başkanı Sn. Rıdvan IŞIK'ın www.disad.org.tr 'de Şehit Çocuklarına Kültür Gezisi başlığıyla yayınlanan yazısını görebilirsiniz

https://www.disad.org.tr/resimekleme/2812016114858519.jpgDiyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfalı Şehit Çocukları ile Şehit Çocukları Kültür Gezisine çıkıyoruz.

31.01.2016 tariuhinde Diyarbakır Valiliği binası önünden start alacağımız gezimize, Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanımızın daveti üzerine Şanlıurfa İlimizde mola vereceğiz. Şanlurfa Valimizin Şehit Çocuklarımız için tertip ettiği yemekte Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK ve Şanlıurfa Başkanımız Sayın Mehmet YAVUZ ve İl Mülki erkan ile beraber yemek yedikten sonra Gaziantep istikametine doğru yola çıkacağız.

Gaziantep İlimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma ŞAHİN' in ev sahipliğinde konakladıktan sonra, 01.02.2016 günü 06.45 uçağı ile İstanbul' a geçiyoruz.

Uluslararası Lions 118 T Yönetim Çevresi Federasyonu ve İstanbul Valiliğinin sponsorluğunda, İstanbulun tarihi ve turistik mekanlarını gezerek Şehit Çocuklarımız ile dolu dolu 4 gün geçireceğiz.

04.02.2016 tarihinde Gaziantep İlimize dönüp orada yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma ŞAHİN' in ev sahipliğinde konaklayacağız. 05.02.2016 tarihinde Şehit Çocuklarımız ile beraber Sayın Fatma ŞAHİN' i makamında ziyaret edip Şehirde küçük bir gezi programı yapacağız. Ardından aynı gün Diyarbakır' a doğru hareket edeceğiz.

Şehit Çocukları Kültür Gezisini tertip eden Uluslararası Lions 118 T Yönetim Çevresi Federasyonu ve YURT-SAV Şehit Gazi Dernekleri Federasyonu başta olmak üzere katkılarından dolayı;

Diyarbakır Valiliğimiz ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğümüze

İstanbul Valiliğine

Şanlıurfa Valiliğine

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet YAVUZ,

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza BAYINDIR,

Mardin Şehit Aileleri Derneği Başkanı Velit ALPTEKİN,

Batman Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hasan DEMİR,

Şehit ve Gazi Aileleri adına , DİŞAD Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği ve YurtSav Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu olarak,

YÜRÜKTEN ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

Rıdvan IŞIK

DİŞAD Başkanı
Kaynak: AA