MDOB, 'Lüküs Hayat' Müzikalini Yine Kapalı Gişe Oynuyor

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Cemal Reşit Rey’in 1933 yılında bestelediği, yıllardır gösterildiği her yerde kapalı gişe oynayan ünlü ‘Lüküs Hayat’ müzikalini, bu yıl da kapalı gişe oynayacak. Müzikal, 2 Şubat Salı günü sanatseverlerle buluşacak.

MDOB, 'Lüküs Hayat' Müzikalini Yine Kapalı Gişe Oynuyor
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, usta yönetmen Haldun Dormen’in sahneye koyduğu ‘Lüküs Hayat’ müzikali, bu sezonda da sanatseverlerle buluşuyor. MDOB’un kapalı gişe oynayacağı eserin orkestra yönetmenliğini Aytuğ Ülgen yaparken, dekor Seyhan Atamer, kostüm Nursun Ünlü, koreografi Serbülent Biçer ve ışık Tarı Deniz’e ait. Başlıca rolleri ise Devrim Özden Akın, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Burcu Özdoğan, Erdem Özdemir, Levent Yetkin, Ali Ulvi Karaca, Serkan Karagöz, Orhan Güllüler ve Baran Taner paylaşıyor.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyan ’Lüküs Hayat’ operetinde, Rıza ve Fıstık, hırsızlık için girdikleri zengin evinde kendilerini bir kıyafet balosunun içinde bulurlar ve balonun gözdeleri olurlar. İkilinin içine düştüğü durum batılılaşma özentisi bir kültür ile çatışarak gittikçe komik bir hal alır.
Kaynak: İHA