Hamas İle Fetih Arasındaki Uzlaşı

Hamas ile elFetih hareketleri temsilcileri, taraflar arasında imzalanan anlaşmaların uygulanması konusunu masaya yatırmak üzere 6 Şubatta Katar'ın başkenti Doha'da görüşecek.

Hamas ile el-Fetih hareketleri temsilcilerinin, taraflar arasında imzalanan anlaşmaların uygulanması konusunu masaya yatırmak üzere 6 Şubatta Katar'ın başkenti Doha'da görüşeceği bildirildi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Cemal Muheysin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih'in son dönemlerde Türkiye ve Katar'da Hamas hareketi liderleriyle resmi olmayan görüşmeler yaptığını ve iki taraf arasında 6 Şubatta Katar'ın başkenti Doha'da resmi görüşmeler yapılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

Fetih hareketini Azzam el-Ahmed ile Sakr Bisisu'nun Hamas'ı ise siyasi ofis üyesi Musa Ebu Merzuk'un temsil edeceği bilgisini veren Muheysin, söz konusu toplantının Filistin Devlet Başkanı ve Fetih Lideri Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal arasında yapılacak bir toplantının ön adımı olduğunu ifade etti.

Muheysin, bu toplantıların ulusal birlik hükümeti kurulması, meclis ve başkanlık seçimlerinin yapılması konusunda uzlaşıya varılması hususlarında başarılı olmasını beklediklerini söyledi.

Hamas ve Fetih hareketi 23 Nisan 2014'te birlik hükümeti kurulması, genel ve başkanlık seçimlerinin yapılması konusunda bir uzlaşı anlaşması metni imzalamıştı. Uzlaşı hükümeti 2 Haziran 2014'te kurulmuş ancak iki tarafın siyasi ayrılıkları sebebiyle hükümet Gazze'deki görevlerini yerine getirememişti.

Kaynak: AA