CHP'de Atatürk fotoğrafıyla ilgili rapor tamamlandı

CHP'li bir milletvekilinin Meclis'teki odasından M. Kemal fotoğrafını indirdiği iddialarıyla ilgili hazırlanan rapor tamamlandı.

CHP'de Atatürk fotoğrafıyla ilgili rapor tamamlandı
CHP'de Atatürk fotoğrafıyla ilgili rapor tamamlandı
Bir milletvekilinin TBMM'deki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği iddiasıyla ilgili CHP milletvekilleri Haydar Akar, Engin Özkoç ve Rıza Yalçınkaya'dan oluşan heyet 7 ismi dinledi. Konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayan heyet, bir rapor hazırlayarak grup başkanlığına gönderdi.

Milletvekilleri araştırmaları çerçevesinde, Aylin Nazlıaka, Mehmet Bekaroğlu, Aytun Çıray, Zeynep Altıok, Özkan Yalım ve Muharrem İnce'yi dinledi. İddiayı gündeme getiren Nazlıaka, heyete isim vermezken, muhakkik heyeti, dinledikleri 6 milletvekilinin ses kayıtlarının çözümlerini, ifade tutanaklarını, kanaat raporuyla birlikte sundu.

Habertürk'ün edindiği bilgiye göre CHP yönetiminde genel kanaatin böyle bir olay yaşanmadığı yönünde. Öte yandan iddiayı ortaya atan Aylin Nazlıaka ile ilgili disiplin sürecinin başlatılabilir.

Raporun çarşamba günü MYK'da görüşülecek ve konuyla ilgili son kararı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda açıklayacak.

CHP milletvekili Levent Gök, 'Bir iki gün içinde kararı herkesle paylaşacağız' dedi.

Kulislerde resmi indiren milletvekilinin Zeynep Altıok olduğu iddia edilse de yapılan araştırmada Altıok'un olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.