Can Dündar'a Destek Açıklaması

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanarak haklarında iddianame hazırlandığı MİT TIR’larına ilişkin haberlerine imzalarını atan bir grup aydın ve sanatçı, kendi haklarında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla iddianame hazırlanmasına tepki gösteren bir grup aydın ve sanatçı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Aralarında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, sanatçı Ferhat Tunç’un da bulunduğu grup aydın ve sanatçı adına müzisyen Şanar Yurdatapan, kısa bir açıklama yaptı.

“AYNI SUÇTAN YARGILANMAK İSTİYORUZ”

Dündar ve Gül hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösteren Yurdatapan “Can Dündar ve Erdem Gül’ün suçlamaları için buradayız. Onlar hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Yaptıkları gazetecilik göreviydi. Devletin sırrını açıklamak, casuslukla suçlanıyorlar. Şu anda gördüğünüz kağıtlarda onlara suç sayılan gazete sayfaları var. Oları dağıttık. Böylelikle basın kanuna göre suçu alenileştirmiş olduk. Şimdi kendimizi ihbar edeceğiz. Eğer bu suç ise aynı suçtan yargılanmak istiyoruz” dedi.

Kısa bir açıklama yapan Rakel Dink ise “Üzgünüm gazetecilerin başına gelenler için. İtaatsizlik konusunda destek vermek istedim” diye konuştu.

KENDİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Gazetenin dava konusu olan haberin yer aldığı sayfanın fotokopilerini dağıtan grup daha sonra  adliyeye girerek kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Can Dündar ve Erdem Gül’e destek amacıyla kendilerini savcıya  ihbar eden isimler şunlar; Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink, Sanatçı Ferhat Tunç, Şanar Yurdatapan, Gülşen İşeri, Osman Gürhan Ertür, Nevzat Onaran, Süleyman N. Özkaplan, Halil Vecdi Sayar, Bahadır Altan, Necmiye Alpay, Celal Başlangıç.
Kaynak: İHA