Burdur'da Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Jandarmaya Takıldı

BURDUR – Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, değişik illerde çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, A.Y isimli bir şahıs, Burdur’a bağlı Bucak ilçesi Karaaliler köyünde yaşayan M.K’yı, telefonla aradı. 29 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşen konuşmada, A.Y. isimli şüpheli şahıs, yurt dışından getirilecek 1 milyon TL paranın M.K.’nın hesabına yatırılacağını ve bu paradan M.K.’ya yüzde 30 komisyon verileceğini, ancak bunun için bir miktar paraya ihtiyaç duydukları ve M.K.’nın kendilerine 250 bin TL vermesi gerektiği söyledi.



ŞÜPHELENDİ, JANDARMAYA HABER VERDİ

Dolandırılacağından korkan M.K. Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek, olayı anlattı. Burdur İl Jandarma Komutanlığı’nca düzenlenen operasyonda, iki araç ile Bucak ilçe merkezinde bulunan bir banka şubesine gelen ve çok sayıda suç kaydı bulunan dolandırıcılık şüphelisi A.Y., A.G., A.A., B.K., Ö.K. ve E.G. suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

JANDARMAYA MUTLAKA HABER VERİN

Burdur İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, vatandaşların şüpheli buldukları durumlarda mutlaka İhbar Hattı’na haber vermeleri ya da İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları’na gelmeleri istendi.

Burdur Jandarması Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın kendilerine yönelik telefonla veya değişik yöntemlerle yapılan her türlü dolandırıcılık girişimini en kısa zamanda güvenlik güçlerine bildirmeleri ve dolandırıcılar tarafından vatandaşlarımıza yapılan para kazandırma vaatlerine inanmamaları hem vatandaşlarımızın kayıplarını önleyecek hem de dolandırıcıların kısa sürede yakalanmalarını sağlayacaktır. Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir" denildi.
Kaynak: İHA