Bulancak Nüfus Artışı İle Dikkat Çekiyor

Giresun’un Bulancak ilçesinin nüfusunun yaklaşık 44 bine ulaştığı belirtildi.

Bulancak Nüfus Artışı İle Dikkat Çekiyor
Bulancak Nüfus Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Bulancak ilçesinin son adrese dayalı nüfus sayımında ilçe nüfusu 43 bin 635 olarak belirlendi. İki senedir çok yoğun bir saha çalışması yapan, nüfusu arttırmak için bütün yolları deneyen Bulancak Belediyesi, 2 senede ilçe nüfusunun yüzde 11 artış sağlamasında etkili rol oynadı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Ekiplerimiz çok yoğun bir çalışma göstererek vatandaşımızı bilinçlendirdiler. Anonslar yaptık, el ilanları dağıttık, gazeteler demeçler verdik, muhtarlarla ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar düzenledik. Bunun sonucunda da nüfusumuz yaklaşık 2 bin kişi daha arttı. İki senede nüfusumuzu yüzde 11 daha arttırdık. Bölgemiz göç verirken biz nüfusumuz arttırıyoruz. Bence bu da yeterli değil. Bulancak ilçesi 50 bine yakın bir nüfusa sahip. Muhtarlık seçimler ve farklı nedenlerle vatandaşımız adresini köylere aldırıyor. Seneye daha çok çalışacağız ve halkımızı bilinçlendirerek kayıp nüfusumuzun tamamını ilçeye kaydıracağız” dedi.

Yakar ayrıca ilçe merkezi nüfusunun Türkiye genelinde 6 il merkezinden daha büyük olduğunu, toplam nüfusu itibariyle ise üç ilin toplam nüfusundan daha büyük olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA