Yüksekova Kaymakamı Çenet'in Onuruna Veda Yemeği

Ankara'nın Çubuk ilçesine atanan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet'in onuruna veda yemeği verildi.

Yüksekova Öğretmenevi'nde düzenlenen programda konuşan Kaymakam Çenet, iki yılı aşkın görev yaptığı ilçede, vatandaşlarla el ele, omuz omuza vererek, kurum amirleri, muhtarlar ve Hükümetin desteğiyle tüm zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi.

Görev yaptığı süre zarfından herkesle iyi geçinmeye çalıştıklarını anlatan Çenet, 'Sonuçta biz belli bir kadroda görev yapıyoruz. Buraya gelmek nasip oldu. Burada da sizlerle birlikte çalıştık. Şimdi yeni görev yerimiz olarak Ankara Çubuk Kaymakamlığını büyüklerimiz taktir ettiler. İnşallah oraya gidip orada görevimizi sürdüreceğiz. Yüksekova bizim için büyük bir okul oldu. Kiminle karşılaşıyorsak yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bizim insanımızın bir feraseti, bir sağduyusu var. Allah hepsinden razı olsun.' dedi.

Yüksekova'nın kalkınması için mesai arkadaşlarıyla el birliğiyle çalıştıklarını aktaran Çenet, şunları ifade etti:

'Bizde az laf yapıp çok iş yapmak maharettir. Havalimanının yanında bir de Doski mıntıkasında kayak tesisini hayata geçirebilirsek, oteller yapıp kış turizmine de açtığımızda inanıyorum yerli, yabancı turistler için çekim merkezi oluruz.'

Ankara'da da Yüksekova'nın gönüllü neferi olacaklarını dile getiren Çenet, Yüksekova'yla ilgili masada olan projelerin gerçekleşmesi için de gerekli gayreti göstereceklerini kaydetti.

Programda herkese teşekkür eden Çenet, yemeğe katılanlarla tek tek tokalaşarak, vedalaştı.

Programa, eski HDP Milletvekili Esad Canan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, kanaat önderleri, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA