Yeşilyurtlular Meslek Sahibi Olacak

Yeşilyurt Belediyesi, ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebiliklerinin Geliştirilmesi Hibe’ Programı kapsamında uyguladığı ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesiyle mesleki yeterliliği olmayanlara, kurs verilecek.

Yeşilyurtlular Meslek Sahibi Olacak
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay,Yeşilyurt Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ve Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim ile birlikte düzenlediği basın toplantısında projenin detaylarına ilişkin bilgileri paylaştı.

Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin yaptığı açıklamada, “ Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen İnsan Kaynaklarını Geliştirme konulu hibe programı kapsamında gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarımız Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenecektir. Projenin toplam bütçesi 135 bin 445 Avro olup, yüzde 85’lik bir kısmı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, geri kalan yüzde 15’lik kısmı ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse edilmektedir" dedi.

Sorunlara kalıcı çözümler

Başkan Yardımcısı Şahir, Yeşilyurt Belediyesi olarak 82 mahallesi bulunan ilçenin tüm sorunlarına kalıcı çözümler bulmak adına mücadele ettiklerini sözlerine ekleyeyerek, “Mahalle muhtarlarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda mahallelerde yaşayan herhangi bir mesleki yeterliliği bulunmayan 18-35 yaş aralığında ki işsiz gençlerin, tarım işçiliği haricinde başka bir meşguliyeti olmayan ekonomik özgürlükten yoksun 18-45 yaş aralığındaki kadınların, engelli olmaları sebebiyle herhangi bir meslek edinmemiş engelli vatandaşlarımızın meslek edinmeleri sosyal ve ekonomik hayata kazandırılmaları projemizin ana fikrini oluşturmuştur" dedi.

“Vatandaşlarımızın ekonomik hayata katılımları önemli”

Şahin, proje kapsamında düzenlenecek meslek edindirme kursları hakkında bilgiler verdi. Şahin, “İpek halı ve Şal kursu ile 50 bayanımıza, Ofset baskı ve Matbaacılık kursu ile herhangi bir mesleki yeterliliği olmayan 50 kişiye, Grafik ve Tasarım kursu ile 20 engelli vatandaşımızın meslek edinmeleri ekonomik ve sosyal hayata dahil olmalarını hedefledik. Kurslar Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezinin gözetiminde, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun bir şekilde gerçekleşecek ve kurs sonunda kursiyerlerimize Mesleki Yeterlilik Belgeleri dağıtılacaktır. Bunun yanı sıra kalifiye olan kursiyerlerimizin kendi iş yerlerini kurmalarını sağlamak ve devletin vermiş olduğu hibelerden yararlanmalarının önünü açmak için Malatya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile koordineli olarak 4 adet girişimcilik kursu düzenlenecektir” dedi.

Şahin, proje kapsamında ‘Öğrenilmiş Çaresizlikle Mücadele’, ‘Cinsiyet Ayrımcılığı ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri’ ve ‘Girişimcilik Kültürü’ konulu konferansların da düzenleneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA