'Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası'

Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin spor aktiviteleriyle arttırılmasının hedeflendiği proje kapsamında gerçekleştirilecek turnuvanın kuraları çekildi Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özeki̇nci̇:'Suriye'de, Irak'ta mağdur olan kardeşlerimizin en az hasarla çıkmaları için millet olarak seferber olduk.'

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi'nin (IMPR) ortaklaşa düzenlediği 'Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası'nın açılış töreni yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özeki̇nci, Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, turnuvanın adına yakışır biçimde dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesini diledi.

Etkinliğe katılanların yaklaşık 3 aydır yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Özekinci, 'Ülkelerindeki savaş dolayısıyla vatanlarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizi, ülkemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Suriye'de yaşanan insanlık dramından dolayı ülkemize gelen Suriyeli genç kardeşlerimizin kendilerini yalnız hissetmemeleri, spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendilerine artı değer katmaları konusunda bakanlığımızın kapıları her daim açıktır.' dedi.

Yıllardır zalim ve mazlum arasında savaşların yaşandığını ifade eden Özekinci, dünyanın büyük bir sınavdan geçtiğini, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi mazlumun yanında yer aldığını belirtti.

Suriye'de, Irak'ta mağdur olanların en az hasarla çıkmaları için millet olarak seferber olduklarını vurgulayan Özekinci, şunları kaydetti:

'Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmanın gayreti içerisindeyiz. Gerek Orta Doğu, gerek Afrika ve gerekse dünyanın bir ucunda nerede bir Müslüman varsa devlet ve millet olarak var olma gayreti içerisindeyiz. Türk-İslam coğrafyasına bir karabasan gibi çöken zihniyetler, kardeşi kardeşe kırdırmanın planını yapıyor. Bizler bu tuzağa düşmeyeceğiz. Zalimin karşısından asla geri adım atmayacağız.'

- Veysel Ayhan: 'Yeşil saha dostluk, kardeşlik alanıdır'

IMPR Başkanı Veysel Ayhan ise ortak geleceği kurma noktasında gençlere büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Yeşil sahayı bir mücadele alanı olarak görmediklerini ifade eden Ayhan, 'Yeşil saha dostluk, kardeşlik alanıdır. Dostluklar arasındaki işbirliğini nasıl geliştiririz bunu düşünüyoruz. Bu turnuva dostluk ve kardeşliği pekiştirecektir. Biz, dostluk elbette kazanacaktır mesajını vermek istiyoruz.' ifade edildi.

Konuşmaların ardından, Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin spor aktiviteleriyle arttırılmasının hedeflendiği proje kapsamında yarın Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm merkezinde gerçekleştirilecek maçların kura çekimi yapıldı.

Gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve topluma adapte olmalarına öncülük etmek hedefiyle yapılacak turnuvanın final maçı, 19 Aralık Pazartesi günü Ankara'da yapılacak.

Kaynak: AA