Yeni Hizmet Binasında İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasında ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Biz maalesef senelerdir Antalya'da bir civciv kümesini protokol müdürlüğü olarak kullanmak zorunda kaldık ve bu şartlarda hizmet ettik'.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Biz maalesef senelerdir Antalya'da bir civciv kümesini protokol müdürlüğü olarak kullanmak zorunda kaldık ve bu şartlarda hizmet ettik.' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı Türel, başkanlığında belediyenin yeni hizmet binasındaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin okunmasının ardından, Meclis üyeleri parmak izleriyle ilk kez oy kullandı. İki katlı salonunun birinci katında Meclis üyeleri, ikinci katında ise gazeteciler ve vatandaşlar yer aldı.

Söz konusu salonda ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini ve bundan dolayı bazı aksaklıkların olabileceğini belirten Türel, vatandaş adımını belediyeye attığında, 'İşte benim belediyem' diyebileceği bir şansa kavuştuklarını ifade etti.

Bu gibi hizmet binasının, dünyanın her yerinde devletin, belediyelerin itibarının, gücünün göstergesi olduğunu anlatan Türel, geçmişteki belediye binasında uygun olmayan şartlarda hizmet verilmeye çalışıldığını kaydetti.

İlkokulda öğrenciyken, spor salonunun arkasında civciv kümesi olduğunu ve oraya sınıf gezileri düzenlendiğini anımsatan Türel, şunları söyledi:

'Biz de sınıfımızla o civciv kümesine giderdik. Çok da hoşumuza giderdi, sınıf gezisiydi. Tabi seneler geçti biz büyüdük, sadece başkanlık makamını ziyaret ediyorduk, belediye hizmet binasının arkasını çok da gidip görmezdik. Benim ilkokul sınıfında gördüğüm civciv kümesi, seneler sonra belediye başkanı olduğumda hizmet binalarımızı geziyorken dikkati çekti. O civciv kümesinin kapısında, daha düne kadar protokol müdürlüğü yazıyordu. Biz maalesef senelerdir Antalya'da bir civciv kümesini protokol müdürlüğü olarak kullanmak zorunda kaldık ve bu şartlarda hizmet ettik.'

Bu şartlara rağmen en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını kaydeden Türel, protokol müdürlüğünün civciv kümesi olduğunu söylemeye utandıklarını belirtti.

- 'Çürümeye terk edilen bir binaydı'

Haftada birkaç gün belediye hizmet binasını yabancı misafirlerin ziyaret ettiğine değinen Türel, 'Eğer ki o yabancı heyetler, protokol müdürlüğümüze gittiğinde o binanın geçmişte kümes olduğunu bilselerdi hakkımızda ne düşünürlerdi bilmiyorum. Nereden nereye.' diye konuştu.

Belediye başkanlığındaki ilk döneminde yeni belediye binasının temelini atıp, yaklaşık yüzde 70'ini tamamladıklarını bildiren Türel, 'Hizmete açacak fırsat bulamadık. Biz görevden ayrıldıktan sonra bu binayla ilgili tartışmaları düşünün. 'Önce bir hastane mi sonra üniversite mi olsun' tartışmaları. Beş sene kaderine terk edildi. Çürümeye terk edilen bir binaydı. Aldık bıraktığımız yerden, Antalya'ya kazandırdık.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA