TÜSİAD'dan 'Çin'i Anlamak Ve Çin İle İş Yapmak' Konferansı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), EAF (Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu) iş birliği ile 'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak' konferansı düzenleyecek.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre derneğin EAF iş birliğinde düzenleyeceği 'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak' isimli konferansın dördüncüsü 16 Aralık 2016 tarihinde İstanbul InterContinental Otel'de gerçekleştirilecek.

Etkinlik, ICBC Türkiye ve Çimtaş Grup ana sponsorluğu ile Dünya Gazetesi ve Fortune Dergisi medya sponsorluğunda düzenlenecek.

Bu yılki ana teması '2025'e Doğru Çin' olarak belirlenen konferansta Çin'in orta ve uzun vadeli ekonomi politikaları ışığında Çin ekonomisi, iş yapma ortamı, Türkiye için barındırdığı fırsatlar ve zorluklar masaya yatırılacak.

Bu doğrultuda Çin hükümetinin mart ayında açıkladığı '13. Beş Yıllık Kalkınma Planı', 2015'te açıklanan ve Asya, Avrupa ile Ortadoğu'daki pek çok ülkeyi içine alan 'Bir Kuşak ve Bir Yol' projesi ile Çin'in Sanayi 4.0 strateji belgesi niteliğindeki 'Made in China 2025' planı etraflıca ele alınacak, Türk/dünya ekonomisi üzerindeki etkileri farklı yönleriyle tartışılacak.

Açılışında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ile TÜSİAD Çin Network Başkanı Korhan Kurdoğlu'nun konuşma yapacağı konferansa Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hongyang Yu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımı bekleniyor.

Kaynak: AA