Türk Sanatçılar Paris'te

Societe National des BeauxArts (SNBA) Kurumu Türk delegasyonu, Paris'te açılan Güzel Sanatlar Fuarı 2016 etkinliğine 23 sanatçıyla ve 69 eserle katıldı.

Başkent Paris'teki Güzel Sanatlar Fuarı'na Türk sanatçılar damgasını vurgu.

Paris'te her yıl düzenlenen uluslararası 'Güzel Sanatlar Fuarı 2016'ya, güzel sanatlar alanında faaliyet gösteren Societe National des Beaux-Arts (SNBA) Kurumu Türk delegasyonu 23 sanatçıyla katıldı.

Bu yıl 'Kare' temasıyla etkinliğe katılan Türk delegasyonuna mensup 20 ressam 3 heykeltıraş, resim ve heykel dallarındaki eserlerini sanat severlerle buluşturdu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin de destek verdiği etkinlikte, Türk delegasyonunun standına yoğun ilgi olduğu görüldü.

AA muhabirine konuşan güzel sanatlar alanında faaliyet gösteren Societe National des Beaux-Arts (SNBA) Kurumu Türk Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa, Paris'te Türkiye'yi temsil etmekten çok büyük mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi.

Harsa, 14 yıldır her sene 'Güzel Sanatlar Fuarına' katıldıklarını ve geçmiş yıllarda çeşitli ödüller de aldıklarını belirterek 'Her yıl olduğu gibi bu yılda Türk sanatçılara ve eserlerimize yoğun ilgi var. Bizler her sene burada olmaktan çok mutluyuz. Tüm sanatseverleri de bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Delegasyonda yer alan ressam Filiz Pelit ise her geçen yıl fuarda Türk sanatçılara gösterilen ilginin arttığını ve kendilerinin de mutlu olduğunu kaydetti.

Sergiyi gezen Simon Pisherie ise eserlerde kullanılan renklerden ve özgün anlatımdan etkilendiğini söylerken Meline Chevriere de özellikle heykel alanındaki eserlerin enstalasyonunu çok beğendiğini ifade etti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 600 sanatçının katıldığı, Türkiye'nin yanı sıra Kanada, Çin, Güney Kore, İsviçre, Slovenya, Norveç ve Japonya delegasyonlarının da yer aldığı, 2 bin metrekarelik alanda yapılan Güzel Sanatlar Fuarı 2016, Louvre Müzesi'nin altında bulunan Carrousel du Louvre sergi salonunda 11 Aralık'a kadar gezilebilecek.
Kaynak: AA