Trakya Ulusal Basının İlgi Odağı Oluyor

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, son dönemde ajans tarafından yürütülen çalışmalar ve hayata geçirilen projelerin ulusal basının da dikkatini çektiğini söyledi.

Trakya Ulusal Basının İlgi Odağı Oluyor
Trakya Kalkınma Ajansı’nın koordine ettiği ve destek verdiği çalışmaların ulusal basının da dikkatini çektiğini vurgulayan Şahin, projelerle ilgili şu bilgilere değindi. Şahin “Ajansımız bölgede bir koordinatör rolü üstleniyor; farklı projelerle ve çalışmalarla paydaş kurumları bir araya getirerek Trakya’nın gücüne güç katmaya devam ediyor. Trakya Kalkınma Ajansı’nın yürütücüsü olduğu Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle, gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasına yönelik oluşturduğumuz “TrakyaKAriyer” projesi ile Ajansımızın hibe programları kapsamında destek verdiği Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde hayata geçirilen “Trakya Turizm Rotaları” projesi bu çalışmalarımızın en güncel örnekleri. Yine Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli Üniversitelerinin katılım sağladığı 1’nci Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi de koordinatör rolü üstlendiğimiz, paydaşlarımızla işbirliği yaparak birbirinden önemli projeleri sergileme fırsatı bulduğumuz bir mecra oldu. Tüm bu çalışmalarımız ulusal basının ilgisini çekti ve büyük ses getirdi” dedi.



“Gençler kendi işlerini kurabilecek bilgiye ulaşacaklar”

TrakyaKAriyer projesi kapsamında Namık Kemal, Kırklareli ve Trakya üniversitelerinde kurulan kariyer merkezleri aracılığıyla bölgesel ölçekte işverenler ile üniversiteler arasındaki bağların güçlendirileceğini vurgulayan Şahin, “İŞKUR gibi kamu kurumlarının da bu modele katılımı sağlanacak. Öncelikli olarak yeni mezunlar ile öğrencilere istihdam sağlamayı hedefleyen proje, 2016’nin başında başlamış olup ve 20 ay boyunca kesintisiz sürdürülecek. İşverenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gençlerin katılımıyla “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli” çerçevesinde kariyer merkezi modeli sayesinde gençler, kariyer merkezlerinden bilgi ve danışmanlık hizmeti almanın yanı sıra, kendi kariyerlerini yönetme ve yönlendirme becerisine de kavuşacaklar. Proje ile üniversitelerin kariyer merkezleri ve bölgedeki işletmeler arasında uzun vadeli işbirliği sağlanacak. Nitelikli iş gücüne ihtiyacı olan iş dünyası ile o dünyaya yeni adım atacak olan yetişmiş gençler arasında kuvvetli bir diyalog kurulacak. Gençler, kariyer hizmetleri ve danışmanlığından faydalanarak staj imkânlarından haberdar olacak. Projede verilecek girişimcilik eğitimleri sayesindeyse kendi işlerini kurabilecek bilgiye ulaşacaklar” diye konuştu.



“Bölgeye yeni turizm alanlarının kazandırılması sağlanacak”

Trakya Turizm Rotaları projesi hakkında da bilgi veren Şahin, “Bu proje Trakya’da yer alan Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde birbirinden bağımsız yürütülen projeleri tek çatı altında toplayarak, Trakya bölgesi turizm noktalarının ortak tanıtımını yapmak ve bölgenin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Projenin hedefleri ile birlikte Trakya bölgesindeki kurumların bir araya gelerek işbirliği yapması, bölgeye yeni turizm alanlarının kazandırılması sağlanacak. Bölgenin doğası, tarihi, lezzet durakları ve inanç turizmi gibi değerlerinin tespit edilerek bölgenin turistik çekicilikleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, yok olmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden canlandırılması, farkındalık yaratılması, bölgenin kara, hava ve su sporlarına uygun mekanlarının belirlenerek; yelken sporları, su altı sporları, sportif olta balıkçılığı, rafting, mağara turizmi, dağcılık, avcılık, yamaç paraşütü gibi doğa sporlarına uygun yerlerin tespit edilmesi, potansiyel yatırımlar için girişimcilere zemin hazırlanması, turizm güzergahlarının rota ve istasyonlarının dinlenme ve ihtiyaç giderme noktalarının haritalarda işaretlenerek bilinirliliğini arttırmak amaçlanıyor” şeklinde konuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla Namık Kemal, Kırklareli ve Trakya Üniversitelerinin on altı projeyle katılım sağladığı 1’nci Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi kapsamında ise Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Özer Göktepe ve Prof. Dr. Fatma Göktepe tarafından geliştirilen “Misinadan Yapay Kas Üretimi” projesi Zirve’de büyük ilgi gördü ve medyada geniş yer buldu.
Kaynak: İHA