Tokat'ta Halep'e Destek Eylemi

Tokat’ta Memur-Sen’in öncülüğünde Halep’e destek eylemi düzenlendi. Memur-Sen İl Başkanı Suat Mantar, “Halep’te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor” dedi.

Tokat'ta Halep'e Destek Eylemi
Tokat’ta cuma namazı sonrasında Yer altı Çarşısı üzerinde Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından Halep’e destek eylemi yapıldı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar tekbirler getirerek, “Zalim Esad Halep’ten defol” sloganları attı.

Basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Başkanı Suat Mantar, insanlığın Halep’te yaşananlara kayıtsız kaldığını ifade ederek, “Bugün Srebrenitsa’nın kaderini Halep yaşıyor. Halep’te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekûn öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor" dedi.

Zalim düzenin devamı için terörün bir aparat olarak kullanılmakta olduğunu ifade eden Mantar, “Biz biliyoruz ki, terör özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Suriye’ye bakın. İlk günden beri terör örgütleri etkin bir silah olarak kullanılmakta. Ve bunu hepimiz biliyoruz. Ne çare ki, sözün kar etmediği bir zamanda yaşıyoruz. Çünkü düzen öyle kurulmuş. Düzen güçlünün diline göre hükmünü icra ediyor maalesef” diye konuştu.

Mantar, “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar” temalı kampanya başlattıklarını, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA